Sursa foto: Pexels

Copiii noștri cresc prea repede. Timpul trece cu o viteză amețitoare. Îmi este greu să cred că fetița mea va merge la școală peste câteva luni. Nu știu unde au zburat anii, dar mă bucur că ne-au permis să adunăm multe momente frumoase împreună. 

Îmi este frică să nu uit privirea ei inocentă, primele gesturi, preferințele pe care le-a avut de-a lungul anilor, primele cuvinte, primii pași, realizările pe care le dobândește pe măsură ce crește și toate acele momente mici, dar pline de însemnătate. În zilele noastre, tehnologia ne ajută să păstrăm amintirile în imagini și video-uri, dar ele nu pot reda toate momentele acelea pe care îmi doresc să le păstrez în timp.

Inspirată de Natalia Madan, blogger pe Planeta Mami, anul acesta mi-am dorit să dăm startul unei activități care îmi doresc să devină o tradiție de pus în practică la fiecare final de an, un fel de interviu al Antoniei, o serie de întrebări la care Antonia va răspunde la finalul fiecărui an și care ne va permite să vedem în ce măsură preferințele ei se schimbă odată cu trecerea anilor. Sunt sigură că, peste ani, va fi bucuroasă să-și descopere răspunsurile, să vadă ce i-a plăcut și ce nu i-a plăcut în funcție de vârstă. 

 

Întrebări pentru copii

Am ales 18 întrebări simple care nu necesită un timp îndelungat de gândire din partea copilului. Inițial, am crezut că 18 întrebări sunt prea multe dar, făcând acest exercițiu, am descoperit că Antoniei i-ar fi plăcut să avem și mai multe, dovadă că îi place să vorbim despre ea.

Această activitate am inclus-o în calendarul de Advent. I-am explicat despre ce este vorba și am creat un cadru în care să se simtă confortabil. Ne-am așezat în pat, la căldură, cu lumină difuză. Încă de la început, i-am zis că nu există răspunsuri corecte sau greșite și să răspundă fix așa cum simte.

Întrebările le găsiți mai jos. Sper să vă inspire și pe voi această activitate și, în ultimele zile ale acestui an ori în primele zile ale anului viitor, când timpul vă permite, poate reușiți să o faceți și voi împreună cu cei mici.

  1.  

 

   

 1. Care este mâncarea ta preferată?
 2. La ce crezi că te pricepi cel mai bine?
 3. Care este culoarea ta preferată?
 4. Care este jocul/jucăria ta preferată?
 5. Care este povestea/cartea ta preferată?
 6. Care este fructul tău preferat?
 7. Ce vrei să devii când vei fi mare?
 8. Ce îți place cel mai mult să mănânci la cină?
 9. Care este animalul tău preferat?
 10. Ce crezi tu că este iubirea?
 11. Ce îți place cel mai mult la mami?
 12. Ce îți place cel mai mult la tati?
 13. Ce îți place cel mai mult la tine?
 14. Ce nu îți place să faci?
 15. Ce îți place să ne jucăm cel mai mult împreună?
 16. Ce ți-a plăcut cel mai mult anul acesta?
 17. Ce ți-ar plăcea să înveți să faci anul viitor?
 18. Cine este prietena ta cea mai bună?

 

Voi ce tradiții de familie aveți în această perioadă? 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *