Inspirația pentru această rețetă vine de la Adela Moldovan. Vă las aici profilul ei de Instagram. Găsiți la ea o rețetă de fursecuri cu ricotta absolut delicioasă. Am încercat-o și eu și ne-a plăcut mult, de la mic la mare, dar am simțit că aș putea să o adaptez. Bine, eu sunt omul căruia îi este tare greu să urmeze o rețetă cap-coadă. Așadar, am reinterpretat rețeta ei, am modificat unele cantități și i-am adăugat cocos și portocală, 2 ingrediente care cred că se împacă tare bine. 

 

 

Ingrediente:

Pentru 26 de bucăți

  • 150g făină
  • 70-80g miere
  • vanilie
  • 1 lgță praf de copt
  • 1 ou
  • 70g unt (la temperatura camerei)
  • 120-130g ricotta
  • 4 lg zeamă de portocale
  • 1 lgță esență de portocală
  • 30g fulgi de cocos

+ ulei de cocos pentru modelarea biscuiților

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

În bolul mixerului, am amestecat ricotta, oul, mierea, vanilia, zeama de portocale și esența de portocală. Apoi, am adăugat untul moale, la temperatura camerei. În mod ideal, ricotta și oul ar trebui să fie și ele la temperatura camerei, să le scoateți din frigider cu vreo 2 ore înainte să vă apucați de această rețetă. Dacă omiteți acest pas, să știți că rezultatul final nu va avea de suferit. 🙂

Eu folosesc esență de portocală sub formă de pudră. Se găsește în magazine. Dacă nu găsiți/nu aveți esență de portocală, puteți folosi coaja de la o portocală, cu condiția ca aceasta să fie bună pentru consum, să provină de la portocale bio, netratate. 

 

Pasul 2

În compoziția de la pasul 1 am încorporat ingredientele uscate amestecate în prelabil, făina, praful de copt și fulgii de cocos. Am amestecat ingredientele cu ajutorul unei palete de patiserie până am obținut un aluat legat, lipicios. 

 

Pasul 3

Aluatul nu-l veți putea întinde cu sucitorul dar, cu mâinile unse cu ulei de cocos, îl veți putea modela fără probleme. Pentru fiecare fursec am folosit aproximativ o linguriță de aluat. Fursecurile mele au avut aproximativ 4-5 cm și 5-6 mm grosime. 

Am modelat fursecurile și le-am așezat, cu distanță între ele, într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Am setat cuptorul să difuzeze căldură sus-jos și l-am încins la 180° Celsius. Am copt fursecurile timp de aproximativ 15 minute. Apoi, le-am transferat pe un grătar unde le-am lăsat să se răcească pentru 10-15 minute. 

 

Este o rețetă rapidă, simplă și delicioasă care cred că își poate găsi locul inclusiv pe o masă de sărbătoare. V-am sugerat acest lucru și prin decorul ales, cu tendință crăciunistică. 🙂

Dați-mi de veste dacă încercați fursecurile și dacă sunt pe gustul vostru. 

 

 

Alte rețete de fursecuri și biscuiți: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Fursecuri cu cocos, portocală și ricotta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *