Luni, 3 iulie
Mic dejun: Budincă dulce de mălai (reţeta Cosminei).
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Quinoa cu legume (fasole verde, dovlecel, morcov şi broccoli).
Gustare: Caise.
Gustare 2: Pâine integrală (la cumpărături).
Marţi, 4 iulie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană, migdale, vanilie şi mesquite.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Chiftele din carne de vită cu coriandru cu garnitură de legume (fasole verde, dovlecel, morcov şi broccoli). Îmi place să încerc arome noi. Coriandrul nu îl folosesc foarte des în preparate, dar mi-am zis că merită o şansă în combinaţie cu carnea de vită. Am ales să fac chiftele mici, rotunde, mai degrabă bulete, care dintr-o îmbucătură să ne învăluie în aroma coriandrului proaspăt şi a chimionului. Înainte să pun reţeta pe blog, am repetat-o, semn că au fost tare apreciate. Neapărat să le faceţi şi voi :).
Gustare: Cireşe şi nectarină.
Gustare 2: Banană. A găsit bananele în dulap şi n-a fost chip să le mai lase :).
Cină: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella. De această dată am adăugat felii de roşii cherry şi de măsline verzi.
Miercuri, 5 iulie
Mic dejun: Pâine prăjită cu guacamole. Cel mai des fac guacamole cu ardei copt, însă de această dată n-am avut ardei şi l-am făcut mai simplu, din 4 ingrediente: avocado, zeamă de lămâie, roşii şi ceapă verde.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Pulpă de pui cu conopidă, broccoli, morcov, oregano şi ulei de măsline.
Gustare: Caise şi nectarină.
Cină: Am ieşit la restaurant cu ocazia aniversării căsniciei şi Antonia s-a înfipt direct în chips-uril chinezeşti de pe masă. Şi-a continuat cina cu brioşe cu caşcaval şi ceapă verde aduse de acasă.
Joi, 6 iulie
Mic dejun: Budincă de banane.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă asmăţui + paste cu două sosuri + salată verde, varză roşie şi castraveţi (meniul de la creşă).
Gustare: Nectarine.
Cină: Brioşe cu caşcaval şi ceapă verde,
Vineri, 7 iulie
Mic dejun: Budincă de banane.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de roşii + omletă cu ciuperci + sfeclă, dovlecei şi bulgur (meniul de la creşă). Se pare că nu i-a plăcut.
Gustare: Caise.
Cină: Bastonaşe de dovlecei cu sos de iaurt cu usturoi şi busuioc.
Sâmbătă, 8 iulie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană, vanilie şi mesquite.
Gustare: Smoothie de fructe (cumpărat).
Prânz: Peşte cu cartof dulce şi ierburi de Provence în papiotă.
Gustare: Afine.
Cină: Pizza cu blat din dovlecei. Mi-am dorit să fac o pizza fără clasicul blat cu făină, mai sănătoasă, dar să nu fac mari compromisuri asupra gustului. Văzusem mai demult o reţetă de pizza cu blat din dovlecei aşa că m-am pus pe căutat, dar nicio reţetă nu îmi părea să fie aşa cum mi-o doream. Am zis că încerc una a mea, făcută după gustul meu. Am avut emoţii că preparatul va sfârşi la gunoi şi îmi voi pierde timpul, pentru că nu sunt o mare iubitoare de dovlecei. Totuşi, le-am dat o şansă şi bine am făcut. Această pizza mi-a depăşit cu mult aşteptările :).
Duminică, 9 iulie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi.
Prânz: Ciorbă de legume.
Gustare: Budincă de chia cu căpşuni şi banane.
Cină: Salată orientală, iaurt şi pâine. Salvarea mea este iaurtul atunci când nu am altceva pregătit şi Antonia refuză o masă. E adevărat că se întâmplă rar. Cartofii albi nu par a fi foarte pe gustul ei.
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram