V-am povestit despre serbările de la grădiniţa Antoniei, că sunt ca nişte petreceri pentru părinţi şi copii, cu jocuri şi voie bună. După atâta joc şi voie bună, burticile cer să fie fericite, cum ar zice Antonia. La orice petrecere avem şi ceva de ronţăit, aşa că, în acest caz, părinţii pot aduce gustări care să facă burticile fericite.

Anul acesta, am ales să fac o prăjitură pufoasă cu cireşe, dar merge cu orice fructe, şi aceşti biscuiţi pufoşi, în ideea că nu există copil, din câte ştiu eu, căruia să nu-i placă ciocolata. Cred că ştiţi că ciocolata pe care eu o adaug în preparate este o combinaţie de pudră de roşcove cu pudră de cacao crudă.

Fursecurile sunt moi şi aromate, validate atât de soţ, cât şi de copil. 🙂 Vă las mai jos ingredientele şi modul de preparare.

 

Ingrediente: 

Pentru aprox. 30-35 de bucăţi

 

  • 100g unt (topit şi răcit)
  • 230g făină (aprox. 13 linguri)
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 10g pudră de roşcove
  • 10g pudră de cacao crudă
  • 80-90g curmale
  • 200ml lapte
  • 40-50g stafide

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

În bolul blenderului, am pus curmalele şi laptele. Le-am mixat până s-au omogenizat. Am încorporat ouăle şi untul topit.

Dacă aveţi curmale uscate, cu textură tare, lăsaţi-le la hidratat vreo 2 ore înainte de a le folosi.

 

Pasul 2

Într-un bol, am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, pudra de roşcove şi pudra de cacao crudă.

 

Pasul 3

Treptat, cu ajutorul unui tel, am încorporat amestecul de ingrediente uscate în compoziţia lichidă până am obţinut un aluat omogen. La final, am încorporat stafidele.

Aluatul obţinut este moale şi nu poate fi modelat cu mâna. Îl puteţi aşeza în tavă cu linguriţa, cu lingura sau cu ajutorul unui poş.

 

Pasul 4

Am tapetat o tavă întinsă cu hârtie de copt. Hârtia de copt am uns-o cu puţin unt topit (cât mi-a mai rămas în oală). Fursecurile le-am aşezat şi modelat cu lingura. Cantitativ, am folosit cam o lingură/bucată. Pentru a modela mai uşor fursecurile, am folosit o lingură udă (trecută prin apă rece).

 

Pasul 5

Am încins cuptorul la 180° Celsius şi am dat fursecurile în cuptorul preîncălzit. Le-am copt timp de aproximativ 10-12 minute şi le-am lăsat să se răcească pe un grătar. Pe farfurie sau în tavă ar fi făcut condens sub ele.

 

 

Când spun că fursecurile sunt pufoase, să vă gândiţi la textura pe care o au brioşele. Sunt cam aşa de moi. Pentru că, în urma coacerii, forma fursecurilor nu a fost cea mai reuşită, eu le-am decupat cu ajutorul unor forme pentru biscuiţi. Să nu credeţi că am aruncat marginile. S-au mâncat până la ultima firimitură. 🙂

 

 

 

Alte reţete de biscuiţi şi fursecuri: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

4 Comments on Fursecuri pufoase cu ciocolată şi stafide (fără zahăr)

  1. Au un aluat mai umed? Mie mi au iesit plati 😂 dar buni, data viitoare mai pun putina faina. Multumim 😘😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *