Salata aceasta e sanatoasa, usor de facut, satioasa si delicioasa, deci pranzul sau cina ideala :).
*Reteta pentru 2 portii
Ingrediente:
5-6 linguri de quinoa
3 cartofi dulci
3 cepe verzi
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
6 rosii (eu folosesc Roma – sunt mici si gustoase)
ulei de masline
otet balsamic
condimente: sare, piper, turmenic, oregano.
Mod de preparare:
Am inmuiat quinoa in apa inainte de a o fierbe. Se inmoaie minim 2 ore.
Am fiert quinoa pana a absorbit apa si bobul a devenit moale.
Cartofii i-am curatat, i-am taiat cubulete si i-am copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 20-30 min.
Am amestecat quinoa, cartofii (dupa ce s-au racit) cu restul legumelor taiate in bucati potrivite. Am adaugat putin ulei de masline si condimente dupa gust.