Vreau să vă împărtășesc o rețetă simplă, (destul de) rapidă și, bineînțeles, delicioasă – rulouri cu banane și cremă de ciocolată făcută în casă. Nu știu cum sunteți voi, dar eu recunosc că nu refuz niciodată combinația banane – ciocolată. Mi se pare a fi una dintre cele mai reușite. Bine, recunosc, că sunt puține combinații cu ciocolată pe care să nu le agreez, deci nu sunt pretențioasă. 🙂

 

 

Așadar, ce avem aici? Lipii (din comerț) unse cu un strat generos de cremă de ciocolată peste care am pus o banană întreagă. Am rulat lipia, am feliat-o și voilà … am obținut o gustare dulce, sățioasă, fără zahăr adăugat. 

 

Ingrediente: 

  • aprox. 3 lipii 
  • 3 banane

 

Pentru crema de ciocolată

  • 100g alune de pădure
  • 90-100g curmale
  • 40g pudră de cacao crudă
  • 50g unt de cocos
  • 50 ml lapte vegetal sau apă
  • 1 lingură de miere (opțional, în funcție de preferințe)

 

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Întâi, am pregătit crema de ciocolată, nutella făcută în casă cum i-am spus eu. Nu reiau aici modul de preparare, pentru că am deja rețeta publicată pe blog. V-am lăsat deja link-ul spre ea. Țin neapărat să menționez că este o rețetă mult mai sănătoasă decât binecunoscuta cremă de ciocolată disponibilă în comerț, dar și versatilă. Se poate servi pe pâine, pe crackerși, în prăjituri sau în preparate din aluat dospit și, bineînțeles, unsă pe lipie, așa cum vă propun astăzi. 

Din cantitățile de mai sus, crema vă ajunge cu siguranță pentru 3 lipii.

 

Pasul 2

Odată ce aveți crema pregătită, asamblarea rulourilor este o joacă de copii. Cum spuneam mai sus, ungeți lipiile cu un strat generos de cremă ori după preferințe. La unul dintre capetele lipiei puneți banana întreagă (fără coajă, bineînțeles) și rulați lipia strângând ușor banana. Rulourile sunt gata! Mai trebuie doar să le feliați și să le serviți cu poftă. Pentru felierea lor, vă recomand să folosiți cel mai bun cuțit pe care îl aveți în casă, să taie bine și să nu riscați ca banana ori crema să iasă din rulou. 

 

 

 

Poftă bună!

Dați-mi de veste dacă rețeta are succes la voi acasă! 🙂

 


Alte rețete cu ciocolată:

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *