Ce mai puneți pe masă la micul dejun?

Dacă ar fi să îi ofer Antoniei lipie cu banană și unt de arahide în fiecare dimineață, ar fi cea mai fericită. Lipiile îi plac atât în varianta dulce, cât și sărată, iar untul de arahide este în topul alimentelor ei preferate. 

Lipiile dulci, cu banană și unt de arahide, și-au găsit locul de multă vreme în meniul nostru. Pe lângă banană, mie îmi place să adaug și alte fructe, căpșuni, zmeură sau afine de cele mai multe ori. 

De curând, mi-am dat seama că această variantă de mic dejun nu o am pe blog, așa că, înainte de începerea școlii, sper ca această rețetă să vă fie de folos și să vă aducă un strop de inspirație în zilele în care nu știți ce să puneți pe masă la micul dejun. 

 

 

Ingrediente:

  • 1 lipie
  • 1 banană
  • 1 linguriță unt de arahide
  • 1 linguriță de miere
  • căpșuni, zmeură, afine ( opțional)

 

 

Mod de preparare:

Prepararea acestor lipii este super simplă. Este o sarcină pe care le-o puteți încredința copiilor. 🙂

 

Pasul 1

Ungeți suprafața lipiei cu miere și unt de arahide.

 

Pasul 2

La capătul de jos al lipiei, puneți banana întreagă. Apoi, rulați lipia strâns. Aici puteți adăuga și alte fructe tăiate bucăți. 

Ultimul pas este să tăiați în felii ruloul obținut și micul dejun este gata! 🙂

 

Simplu și bun, nu? 🙂

 

 

Câteva detalii despre ingrediente

  • Folosesc unt de arahide neîndulcit, cu cât mai puține ingrediente. Preferăm untul de arahide cremos în loc de varianta crunchy. 
  • Lipiile le cumpăr din comerț. 

 

Alte idei de lipii umplute (dulci și sărate): 

Rulouri cu banane și cremă de ciocolată făcută în casă

 

 

Lipie cu somon afumat

 

Quesadilla cu șuncă și cașcaval

 

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *