Luni, 21 august

 

Mic dejun: Budincă de mei cu mere. De această dată, pe lângă ingredientele din reţetă, am adăugat o banană şi o lingură de unt de arahide.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Chiftele din carne de vită cu coriandru cu garnitură de fasole verde cu morcov, ceapă, usturoi, pătrunjel verde şi ulei de măsline.

Gustare: Afine.

CinăBrioşe cu caşcaval şi ceapă verde.

 

 

Marţi, 22 august

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană şi scorţişoară.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Friptură de vită cu morcov, grâu şi salată de ridichi (meniul de la creşă).

Gustare: Afine şi cheesecake raw vegan cu afine. Sunt foarte mândră de primul cheesecake raw vegan. Şi sunt foarte surprinsă cât poate fi de gustos. Neapărat trebuie să-l încercaţi!

CinăTartă cu ricotta şi spanac.

 

 

 

Miercuri, 23 august

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu brânză proaspătă (fromage frais) şi roşii.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

GustareCheesecake raw vegan cu afine şi câţiva struguri.

Cină: Tartă cu ricotta şi spanac (o felie rămasă din seara precedentă) şi mămăligă cu iaurt. 

 

 

 

Joi, 24 august

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Paste cu 2 sosuri + salată de sfeclă, porumb şi salată verde (meniul de la creşă).

Gustare: Struguri.

Cină: Bastonașe de dovlecei cu sos de iaurt cu usturoi. 

 

 

 

Vineri, 25 august

 

Mic dejun: Crackerşi cu pastă tartinabilă de măsline verzi.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de conopidă + paella de legume cu peşte.

Gustare: 2 banane mici.

Cină: Crackerşi cu brânză proaspătă şi roşii.

 

 

Sâmbătă, 26 august

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană şi scorţişoară.

Prânz: Ciorbă rădăuţeană (baby friendly). Mama face cea mai bună ciorbă rădăuţeană!

Gustare: Nectarine şi blat din prăjitură cu mere (în deplasare).

Cină: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella

 

Duminică, 27 august

 

Mic dejun: Pâine integrală cu salată de vinete. De această dată am făcut salata de vinete cu maioneză din dovlecel. Au ieşit minunate! Am gătit un dovlecel la abur şi l-am lăsat să se scurgă bine de apă. L-am blenduit cu o linguriţă de muştar, 2 linguri de ulei de măsline şi o linguriţă de smântână. Am amestecat maioneza obţinută cu vinetele (blenduite şi ele). Am adăugat usturoi, ceapă şi un praf de sare. Un deliciu!

Gustare: 1/2 banană.

Prânz: Peşte cu cartofi dulce şi ierburi de Provence în papiotă.

Gustare: Struguri-

Cină: I-am pregătit salată de boeuf (baby friendly). Nu a vrut-o! A mâncat acelaşi lucru ca la prânz, plus un şniţel de pui. Mama i-a făcut soţului pofta şi copilul nu a rezistat tentaţiei. 

 

 

 

 

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

 

Meniu pentru copii şi părinţi (19)

Meniu pentru copii şi părinţi (20)

Meniu pentru copii şi părinţi (21)

Meniu pentru copii şi părinţi (22)

Meniu pentru copii şi părinţi (23)

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *