Iubesc ciocolata indiferent sub ce formă este ea. Nutella din comerț este delicioasă, o știm cu toții, dar asta nu înseamnă că este și sănătoasă. De fapt, Nutella este o cremă de ciocolată cu alune de pădure, dar nu știu câte alune conține de fapt. După gust, aș zice că nu prea multe, asta dacă ar fi să o compar cu crema de ciocolată pe care am făcut-o în casă. Dacă vă doriți o cremă de ciocolată fină, cu gust intens de alune, vă propun, fără ezitare, varianta făcută în casă, simplă, rapidă și cu un gust minunat.

Prima dată, am făcut această cremă de ciocolată la finalul anului trecut și a fost umplutura cozonacului pe care l-am numit „Brăduț de Crăciun”. A fost minunată și pe post de umplutură, dar și unsă pe pâine, cu niște felii de banană deasupra. Voi hotărâți cum o serviți.


Ingrediente: 

  • 100g alune de pădure
  • 90-100g curmale
  • 40g pudră de cacao crudă
  • 50g unt de cocos
  • 50 ml lapte vegetal sau apă
  • 1 lingură de miere (opțional, în funcție de preferințe)

 

Mod de preparare:

 

Pasul 1

Alunele de pădure le-am copt timp la 7-8 minute, la 200° Celsius, pentru a le intensifica aroma. Apoi, le-am transferat într-un prosop cu ajutorul căruia le-am îndepărtat coaja.

Curmalele le-am lăsat la înmuiat 10-15 minute în apă caldă. Cele pe care eu le-am folosit nu au avut nevoie de mai multă hidratare, pentru că am folosit curmale moi (le cumpăr din Lidl).

 

Pasul 2

Toate ingredientele le-am pus în blender şi le-am mixat. Et voilà! Nutella mea făcută în casă a fost gata într-un timp foarte scurt.

Consistenţa cremei o puteţi ajusta cu ajutorul lichidului pe care îl adăugaţi, lapte vegetal sau apă, în funcţie de preferinţe sau de ce aveţi în casă.

 

 

 

Din păcate, din dorința de a face curat în telefon, am șters și pozele pe care le aveam pregătite pentru această rețetă. Când să pun rețeta pe blog, am realizat că am rămas cu o singură poză, prima. A doua am scos-o de pe Instagram, din story. Sper ca puținele poze atașate să vă îmbie, totuși, să realizați această rețetă. 🙂

 

 

Alte rețete cu ciocolată: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

8 Comments on Nutella făcută în casă (fără zahăr)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *