Când eram studentă, abia așteptam să merg acasă și să mă răsfețe mama cu câte ceva bun. Așteptările acestea le-am avut și când locuiam în Luxemburg. Când era Antonia mică, abia așteptam să vină mama la noi și să-mi ia din sarcini, să se ocupe de curățenie și să-mi pună pe masă o mâncare cu gust de acasă. De când ne-am mutat în România, la un moment dat, cumva s-au inversat rolurile. Mama este cea care vine în vizită de departe (locuiește în Anglia) și simt nevoia să o răsfăț, măcar din când în când.

Zilele acestea, mama este la noi pentru câteva zile, iar această prăjitură face parte din porția de răsfăț. Blatul moale cu cacao, cu bucăți de ciocolată albă, se potrivește perfect cu gustul dulce acrișor al boabelor de zmeură, o combinație cu care știam că nu dau greș. Bine, când vine vorba de mama nu prea am cum să nu o nimeresc, pentru că avem gusturi foarte similare.

La Teo (Teo’s Kitchen) am văzut o prăjitură care mi-a făcut cu ochiul, cu ciocolată și zmeură. În mare parte, am păstrat combinația, ciocolată și zmeură, dar am ales un desert cu mai puțin zahăr.

Găsiți mai jos ingredientele și modul de preparare. Am feeling-ul că, în cazul în care vă încumetați să încercați această prăjitură, nu o să regretați. 😊

Ingrediente:

 • 3 ouă
 • 220g făină
 • 40g pudră de cacao
 • 80ml ulei
 • 2 banane
 • 50ml lapte
 • 120g zahăr brun
 • aprox. 50g ciocolată albă
 • vanilie
 • un praf de sare
 • 1 lgță praf de copt
 • 200-300g zmeură

Mod de preparare:

Pasul 1

Am separat ouăle. Albușurile le-am bătut cu zahărul și cu praful de sare până am obținut o spumă fermă.

Pasul 2

În blender, am mixat gălbenușurile, vanilia, uleiul, bananele și laptele până s-au omogenizat. Bananele mele au avut 250g, cântărite fără coajă.

Pasul 3

Compoziția de la pasul 2, cea omogenizată în blender, am turnat-o peste spuma de albușuri. Am pornit mixerul, la viteză mică, cât să omogenizeze cele 2 compoziții.

Pasul 4

Cu o paletă din silicon, am încorporat ingredientele uscate, amestecate în prealabil: făina, praful de copt și pudra de cacao.

Pasul 5

Într-un vas rotund, ceramic (Ø 24-25 cm), termorezistent, uns cu puțin unt și tapetat cu făină, am turnat jumătate din compoziție. Apoi, am presărat bucățele de ciocolată albă, cam 30g. Deasupra am turnat restul compoziției și am acoperit prăjitura cu zmeură (spălată și uscată în prealabil).

Pasul 6

Am încins cuptorul la 180° C, setat să difuzeze căldură sus-jos. Am așezat tava pe treapta din mijloc a cuptorului și am lăsat prăjitura la copt timp de aproximativ 30-35 de minute.

Când am scos prăjitura din cuptor, am presărat deasupra restul bucăților de ciocolată.

Am scos din cuptor o prăjitură ciocolatoasă, ușor umedă, cu un gust minunat, zmeura, pudra de cacao și ciocolata făcând casă tare bună împreună.

Știu că pofta este mare, dar așteptați ca prăjitura să se răcească înainte de a o tăia. 

Poftă bună!


Alte deserturi cu ciocolată: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Prăjitură cu banane, zmeură și ciocolată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *