Ce ziceți de combinația căpșune și ciocolată? Delicioasă, nu? Vă spuneam zilele trecute, la rețeta de cheesecake cu căpșune și blat de cacao, că, pentru mine, căpșunele și ciocolata/pudra de cacao fac casă tare bună împreună. Este una dintre combinațiile de care nu cred că mă voi plictisi vreodată. 

Astăzi, vreau să vă propun un desert simplu (fooarte simplu) și delicios: căpșune îmbrăcate în ciocolată. Aveți nevoie de vreo 4 ingrediente, de 2-3 ustensile și în 10-15 minute ați terminat de pregătit desertul. 🙂 Înainte să trec la explicații despre cum am ales să fac eu căpșunele (+ felii de banane) îmbrăcate în ciocolată, vă răspund la câteva întrebări pe care s-ar putea să le aveți. 

 

Ce ciocolată puteți folosi? 

Cea pe care o preferați, neagră cu lapte sau albă. Mie cel mai mult îmi place ciocolata neagră în deserturi. 

 

Cât timp putem păstra căpșunele îmbrăcate în ciocolată? 

Eu vă sugerez să nu le păstrați mai mult de 2 zile. Căpșunele sunt niște fructe sensibile, care se înmoaie destul de repede, iar bananele se oxidează. Eu nu am ținut căpșunele îmbrăcate în ciocolată mai mult de 24 de ore. 

 

Cum le putem păstra? 

Neapărat la frigider. La temperatura camerei, căpșunele vor rezista mult mai puțin, iar ciocolata se va înmuia. 

La frigider, dacă vreți să evitați condensul, lăsați căpșunele până se întărește ciocolata și apoi transferați-le într-o caserolă cu capac pe fundul căreia ați pus hârtie de bucătărie. Dacă nu aveți prea mult spațiu și trebuie să puneți căpșunele unele peste altele, atunci vă sfătuiesc să puneți hârtie de copt între straturi pentru ca fructele să nu se lipească. 

 

Probabil că ați văzut deja căpșune trase în ciocolată cu diferite modele. Eu am ales cea mai simplă variantă dintre toate pentru ca frigăruile mele să fie gata într-un timp foarte scurt. Dacă vreți să vă lansați în realizarea unor căpșune acoperite aproape în totalitate în diferite tipuri de ciocolată și cu modele interesante, să știți că găsiți tutoriale pe internet care să vă ajute în demersul vostru. 

 

 

Ingrediente: 

  • 130g căpșune (de aproximativ aceleași dimensiuni)
  • 1 banană
  • 100g ciocolată neagră
  • 10-15g unt de cocos

 

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Întâi, am pregătit fructele. Căpșunele le-am spălat și le-am uscat cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Eu le-am îndepărtat codițele. 

Bananele le-am tăiat în felii. 

Am pus fructele pe frigărui din lemn, de dimensiune medie. 

 

Pasul 2

Ciocolata am topit-o la bain-marie. Este foarte important ca ciocolata să nu intre în contact direct cu sursa de căldură, deci să nu puneţi bucăţile în oală şi să le topiţi pe foc. Le aşezaţi într-un vas termorezistent pe care îl puneţi deasupra unei oale cu apă caldă, la foc mic, fără ca acesta să ajungă în apă, şi lăsaţi ciocolata să se topească lent. Apoi, am adăugat 10-15g de unt de cocos care m-a ajutat ca ciocolata să fie mai fluidă și mai ușor de manipulat. 

 

Pasul 3

Frigăruile le-am îmbrăcat în ciocolată deasupra bolului în care am topit ciocolata pentru a nu pierde din cantitatea acesteia. În mână stângă am ținut frigăruia cu fructe, pe care am rotit-o ușor, și cu dreapta, cu ajutorul unei lingurițe/furculițe (depinde cu ce vă este mai ușor), cu o cantitate mică de ciocolată, am îmbrăcat fructele. Practic, ciocolata a creat niște dungi neregulate deasupra lor. Să știți că nu sunt deloc greu de realizat. 

 

Pasul 4

Am avut o tavă pentru cake pops și am împlântat în ea frigăruile. Le-am dat la frigider până s-a întărit ciocolata … De fapt, de pe această tavă le-am servit, că nu ne-au rămas prea multe pentru a doua zi. La cerința Antoniei, câteva frigărui au rămas pe a doua zi, pentru ea. Restul au fost savurate cu mare poftă. 

 

 

Ce desert știți să fie mai simplu decât acesta? 🙂

 

Alte deserturi cu căpșune: 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Căpșune îmbrăcate în ciocolată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *