Una dintre vizitele mele la aprozar s-a soldat cu această rețetă simplă și delicioasă. Mi-au făcut cu ochiul cartofii noi și mi-i imaginam ușor rumeniți în cuptor, bine condimentați cu boia dulce afumată, potriviți cu telemea și ceapă verde proaspătă. Parcă aș mai fi adăugat ceva. Lipsea usturoiul, așa că am făcut un mujdei cu smântână care s-a potrivit perfect în combinația asta. O bunătate musai de încercat!

Ingrediente

  • aprox. 1kg de cartofi noi
  • 2 fire mari de ceapă verde
  • boia afumată
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • 100-150g telemea
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de smântână

Mod de preparare: 

Pasul 1

Cartofii (întregi) i-am ținut în apă rece vreo 15 minute. Apoi, i-am spălat cu ajutorul unui burete, i-am uscat și i-am tăiat în rondele groase. Voi îi tăiați așa cum vă cad vouă bine. Rețeta asta nu are nimic musai, bătut în cuie. 😊

Pasul 2

Am condimentat cartofii cu boia dulce afumată și i-am masat bine cu ulei de măsline. Sarea o adaug doar la final pentru a evita înmuierea cartofilor.

Pasul 3

Am pus cartofii într-o tavă termorezistentă. Tava am pus-o în cuptorul încins la 220° Celsius, pe treapta din mijloc, cu ventilația pornită. I-am ținut vreo 40-50 de minute, timp în care i-am întors o dată. Îi lăsați până se rumenesc pe gustul vostru.

Pasul 4

Între timp, cât cartofii au stat la cuptor, m-am ocupat de mujdei. Am zdrobit cățeii de usturoi, am adăugat puțină sare și smântână după gust, vreo 3 linguri în cazul meu, dar depinde de voi cum preferați mujdeiul, cu un gust mai pronunțat sau mai domol de usturoi.

Pasul 5

Am scos cartofii din cuptor și am adăugat sare peste ei. I-am porționat în farfurii și, peste fiecare porție, am adăugat telemea (am zdrobit-o cu mâna), rondele de ceapă verde și mujdei de usturoi.

Soțul meu mi-a cerut ca de acum înainte numai așa să fac cartofii. 😊

Sper să vă placă și vouă!

Poftă bună!


Alte rețete cu cartofi: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *