Paine din conopida

 

 

Ingrediente: 

 • 5 buchete mari de conopidă (unul să fie cam cât pumnul de mare)
 • 2 linguri de făină de migdale
 • 2 linguri de făină de cocos
 • 2 ouă
 • 1 linguriţă de oregano uscat
 • 1/2 linguriţă rasă de praf de copt

 

Mod de preparare: 

 1. Conopida am opărit-o, am scurs-o bine de apă şi am lăsat-o să se răcească. Când a fost rece, am mărunţit-o cu ajutorul blenderului.
 2. Am amestecat conopida cu restul ingredientelor. Am tapetat o tavă întinsă cu hârtie de copt şi am încins cuptorul la 200 de grade Celsius.
 3. Cu ajutorul unei forme rotunde pentru decorat, am modelat pâinicile (găsiţi forma în imaginea de mai jos) direct în tavă. În forma rotundă am pus compoziţie cam de două degete şi am tasat-o cu capacul. Am scos forma rotundă şi am aplatizat compoziţia cu palma. Astfel, pâinicile vor fi compacte. Ale mele au ieşit cam de 0,5 cm de groase.
 4. Am lăsat pâinicile la copt timp de aproximativ 10 minute (poate au fost 13) pe o parte. Le-am întors cu o paletă şi le-am mai lăsat încă 10 minute la copt.

forme rotunde pentru decorat

 

Pâine din conopidă

 

Pentru a aprecia gustul pâinicilor trebuie să fiţi prieteni cu conopida. Eu aş fi pus mai mult oregano. Am vrut să i le ofer fetiţei unse cu humus cu sfeclă, dar le-a preferat simple.

 

Alte gustări „sărate”:

Bastonaşe de dovlecei

Chec cu caşcaval şi măsline

Guacamole cu ardei copt

 

Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

8 Comments on Pâinici din conopidă

 1. Extraordinare retetele ! Simple, gustoase cred, mai ales pentru cei care apreciază mâncarea sănătoasă. Am sa le încerc ?

  • Să ştii că nu o folosesc des. Aveam o perioadă când era nelipsită din supele cremă, de exemplu, ori am folosit-o pentru blaturi de pizza. Nu prea ai cu ce să o înlocuieşti, poate cu broccoli. Totuşi, cred că este mai versatilă decât broccoli.

  • Nu pot sa te sfatuiesc sa te indrepti spre o faina anume, pentru ca ar schimba gustul dar, in principiu, si textura. Trebuie sa faci niste experimente! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *