Ingrediente:
- aproximativ 100g dovlecei
- o mana de paste
- 1 fir de ceapa verde
- 1 catel de usturoi
- 50ml de smantana dulce
- un cub de unt
- un varf de cutit de turmeric
- 1/2 lingurita de coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita de parmezan ras
+sare si piper pentru cei mari.
Mod de preparare:
- Am pus pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit penne bio. Pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele, adaugati in apa in care fierb doi stropi de ulei pentru gatit (recomandat pentru temperaturi inalte).
- Intr-o tigaie antiaderenta am pus untul si putina apa. Am adaugat ceapa taiata in rondele fine si usturoiul zdrobit. Le-am lasat cam 2 minute si am adaugat dovleceii taiati cubulete. I-am tinut pana s-au inmuiat. Mai adaugati apa daca este nevoie. Cand dovleceii au fost gata, am adaugat smantana, turmericul si coaja de lamaie. Cum am mai mentionat la retetele anterioare, atunci cand folositi coaja de lamaie pentru a aroma preparatele, optati pentru lamai bio. Adesea, fructele si legumele sunt invelite intr-un strat fin de ceara pentru a fi mai aspectuoase. Unele tipuri de ceară sunt sigure pentru consum, însă exostă şi unele dăunătoare pentru sănătate, pe bază de hidrocarburi aromatice.
- Cand pastele au fost fierte, le-am dat printr-un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire, iar apoi le-am adaugat in tigaie peste dovlecei.
- Am adaugat o lingurita de parmezan ras in momentul servirii.
Au fost surprinzator de delicioase!
Alte retete cu paste:
Paste cu spanac si ierburi aromatice
Alte retete cu dovlecei:
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Bună mami, la această rețetă pot folosi smântână pentru gătit? Mulțumesc
Smântâna dulce (lichidă) se poate folosi şi pentru gătit, deci cred că vorbim de acelaşi lucru 🙂
Puteți sa recomandați o firma anume la smântâna gătit?
Nu pot să recomand o firmă anume. Eu cumpăr, în general, smântână de Napolact sau de la un producător local din Cluj.
f. faina reteta! lamaie inc anu am pus! o sa incerc si eu!
Pt copii recomand musai bio, dar daca nu am am incercat o solutie sa elimin ceara: am inmuiat lamaia in apa fierbinte scos si sters, de 2-3 ori. Ceara nu e rezistenta termic. Si am spalat cu apa cu bicarbonat – cica asa si din chimicalele de tratament se pierd.
Atunci cand folosesc coaja de lamaie sau de portocala mentionez in reteta a este indicat sa se foloseasca fructe bio (exact ceara fiind problema) si explic si de ce :).
Gustoasa! Recomand!
Multumesc! 🙂
Foarte gustoase pastele! Doar ca mi s-a cam branzit smantana pusa peste dovleceii calzi 🙁
Mă bucur că v-au plăcut. Nu ştiu de ce s-a brânzit. Eu nu am păţit-o.