Ingrediente: 

  • 1 ou
  • 2 lingurite de smantana
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 mana de spanac (oparit)
  • 2 felii de mozzarella
  • 2 rosii cherry
  • verdeata (patrunjel, oregano, busuioc, etc.)

Mod de preparare:

1. Am taiat ceapa marunt, usturoiul l-am zdrobit si le-am sotat in putin ulei si apa. Apoi, am adaugat spanacul si le-am lasat impreuna pret de cateva secunde cat sa se intrepatrunda aromele.

2. Am uns un vas din ceramica cu unt, am asezat spanacul, am pus rondele de rosii si deasupra am razalit mozzarella.

Frittata cu spanac si mozzarella

 

3. Separat, am batut oul cu smantana si cu verdeata. Eu am folosit patrunjel verde si busuioc, dar puteti opta pentru ierburile aromatice preferate. Am turnat oul peste legume si mozzarella.

 

Frittata cu spanac si mozzarella

 

4. Am dat compozitia in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.

 

 

 

Frittata cu spanac si mozzarella

 

 

 

Frittata cu spanac si mozzarella

Frittata o fac si in alte combinatii: cu dovlecel, cu conopida, etc. Compozitia finala depinde de preferintele voastre si a celor mici.

Cu aproximativ aceleasi ingrediente, puteti incerca si soufle-ul de legume.

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

10 Comments on Frittata cu spanac si mozzarella

  1. Buna Flavia,
    Iti urmaresc blogul cu placere…Am un baietel de 1 an si 2 luni si ma inspir in prepararea bucatelor si din retetele tale. O intrebare…Antonia mananca mancarea in forma ei naturala sau ii dai la blender. Baietelul meu nu mai mananca daca simte o bucatica nepasata, se ineaca si apoi vomita.

  2. A 3 reteta incercata de pe blog..imi pare asa rau ca nu l am descoperit mai demult. Am nimerit o si de data asta cu reteta. Mi a fost teama ca nu v a manca dar a fost incantata. Greseala mea a fost ca am folosit spanac congelat si nu l am scurs f bine de apa. A trebuit sa las mai mult la cuptor sa scada apa. Data viitoare voi folosi spanac crud, cred ca din asta ai folosit tu.

  3. Buna,spune.mi te rog cand folosesti alte legume..spre exemplu cartoful dulce sau conopidă in faci la aburi in prealabil sau ii pui lângă spanac in tigaie in forma cruda.Mersi

  4. Draga Flavia,cum eu stiu ca nu dau greş cu rețetele tale,am pregătit rețeta folosind 5 ouă.
    Pentru ca am făcut si soufleul de legume mai demult si nu a ajuns la cât de bun a fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *