Am primit feedback-uri foarte bune legate de articolele în care vă redau meniurile noastre săptămânale, așa că, mai jos, găsiți un nou meniu. Pentru că unele lucruri pot fi neclare, aș vrea să aduc câteva lămuriri: 

  1. În cea mai mare parte, la prânz, nu servim 2 feluri de mâncare. 
  2. În majoritatea zileler, în afară de masa de prânz (când Antonia este la grădiniță), mâncăm toate mesele împreună, în formulă completă. 
  3. Antonia servește masa de prânz la grădiniță. Precizez în text atunci când este acasă și mănâncă cu noi. 
  4. Servim gustări, dar nu le avem neapărat planificate și nu le includ în meniu. Meniul pe care îl împărtășesc cu voi cuprinde doar mesele principale. 
  5. La unele mese veți vedea mai multe feluri de mâncare, pentru că avem preferințe diferite. Precizez în text cine ce mănâncă.

Ziua 1

Mic dejun: Lipie cu unt de arahide, miere, banană și căpșuni (pentru mine și Antonia) + Iaurt cu cereale (pentru domnul soț)

Prânz: Orez prăjit cu legume cu pulpă de curcan la slow cooker. Antonia a preferat orezul simplu, doar cu legume, pe care l-a servit cu ou. Cu toții am servit mâncarea cu sfeclă murată. 

Cină: Tartă cu ricotta și spanac pentru mine și Antonia + pastă tartinabilă de măsline verzi pentru soț. 

 

 

Ziua 2

Mic dejun: Budincă de mei (pentru mine și Antonia) + iaurt cu cereale. 

Prânz: Supă de tăiței cu carne de pui (pentru cei mari). 

Cină: Tartă cu ricotta și spanac (pentru mine și Antonia) + pastă tartinabilă de măsline verzi

 

Ziua 3

Mic dejun: Budincă de mei (pentru mine și Antonia) + iaurt cu cereale. 

Prânz: Supă cremă de linte cu roșii (la slow cooker) cu crutoane (pentru cei mari).

Cină: Orez cu legume (ce a rămas de acum 2 zile) cu chiftele la cuptor + Bulgur cu pudră de roșcove (pentru Antonia) + Tarta cu spanac și ricotta care a mai rămas a fost servită de mine. 

 

Ziua 4

Mic dejun: Iaurt grecesc cu fructe proaspete (căpșuni și afine) și granola (pentru cei mari) + Bulgur cu pudră de roșcove (pentru Antonia).

Prânz: Supă cremă de linte cu roșii (la slow cooker) cu crutoane (pentru cei mari).

Cină: Salată cu ton și feta (pentru cei mari) + Lipie cu brânză tartinabilă, șuncă, cașcaval, morcov crud și salată iceberg (pentru Antonia).

Găsiți în comerț, în general la mici producători, mezeluri cu eticheta curată. Noi nu cumpărăm des mezeluri, dar ne bucurăm să știm că există și variante ok. 

Ziua 5

Mic dejun: Iaurt grecesc cu fructe proaspete (căpșuni și afine) și granola.

Prânz: Pizza pentru soț și burger pentru mine (cheat day 🙂 ). 

Cină: Creveți cu salată și cartofi dulci la cuptor (pentru cei mari) + Cartofi dulci la cuptor cu bulgărași de brânză + pâine cu unt + roșii (pentru Antonia). 

 

Meniurile anterioare le găsiți pe blog: 

 

Voi ce mai gătiți? 🙂

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *