Am revenit cu un nou meniu săptămânal. Săptămâna trecută, cu ocazia unei gale de premiere a Antoniei, care a avut loc în București, am fost plecați de acasă de joi dimineața. Deplasările noastre presupun organizare și planificare la capitolul mâncare, așa că vreau să vă arăt cum am ales să procedăm cu mesele pe care le-am servit în deplasare (atât cu ale Antoniei, cât și cu ale noastre).

Scurt disclaimer 

👉 În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
👉 Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
👉 Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
👉 În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa. 
👉 Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă). 
👉 Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.

👉 Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu. 

Mic dejun

Luni

♦ Sandwich cald cu cașcaval + ou fiert + legume proaspete (castraveți și ardei)

♦ Toast cu avocado, ou fiert și roșii (pt. mine)

Marți 

Pancakes cu fulgi de ovăz (fără gluten) și ricotta, servite cu miere și nucă

Pancakes cu ovăz și ricotta

Miercuri

Terci de ovăz (fără gluten) îndulcit cu banană + căpșuni

Joi

♦ Ou (la tigaie) + pâine de ovăz cu brânză tartinabilă + legume proaspete

Vineri

♦ Gofre cu brânză de vaci cu dulceață/unt de arahide și miere + fructe proaspete (banană + căpșuni). Aici aveți rețeta în varianta cu gluten. Gofrele le-am pregătit acasă, cu o zi înainte și le-am luat cu noi, la pachet.

Gustare

Luni → Măr + mango + brioșe cu ovăz și banane. Lunea, Antonia are o zi mai lungă, așa că și gustarea este mai bogată.

Marți → Măr + biscuiți fără gluten

Miercuri Pară + biscuiți fără gluten

Joi Începând de joi, nu am mai notat gustările, dar am avut la noi (pentru 3 zile): biscuiți cu ovăz și semințe, chipsuri de tortilla, mere, pere, căpșuni.

Prânz

Luni 

◊ Orez cu legume (mazăre + morcov) și pulpă de pui dezosată.

Marți

◊  Orez cu legume (mazăre + morcov) și piept de pui. Mi-a rămas garnitură suficientă din ziua anterioară, dar nu și carne, așa că am adăugat ce am avut în congelator, piept de pui în acest caz. 

Miercuri

Supă de curcan cu paste fără gluten, la multicooker. Antonia preferă pastele mici în locul tăiețeilor.

Joi

◊ Salată orientală (cartofi + multe legume proaspete – pt. cei mari)/ salată cu cartof dulce, porumb, roșii și măsline negre (pt. Antonia) cu rulouri din piept de curcan învelite în bacon, gătite la multicooker. Prânzul l-am servit în mașină, în drum spre București.

O altă variantă de salată cu cartofi dulci găsiți aici.

Rulouri din piept de pui învelite în bacon

Vineri

◊ Ceafă de porc (pt. Horațiu)/ coaste de porc (pt. mine)/ pulpă de pui (pt. Antonia) cu cartofi + salată de varză. Aceasta a fost singura masă pe care am servit-o în oraș, la Therme, mai exact. 

Cină

Luni 

File de biban în papiotă cu cartofi la cuptor, broccoli cu unt (gătit la abur, în multicooker) și sos de usturoi.

Marți

Supă de curcan cu paste fără gluten, la multicooker.

Miercuri

♦ Mămăligă cu brânză (cașcaval, cottage cheese, brânză de burduf – în funcție de preferințe) și iaurt grecesc. Aici avem preferințe diferite: Antoniei îi fac boț (bulz) cu cașcaval; Horațiu mănâncă mămăliga în straturi, cu brânză de burduf, iar eu o prefer cu cottage cheese.

Joi

Pate de ficat cu pâine de ovăz + legume proaspete (roșii, castraveți, ridichi.

Vineri

Tartă cu spanac și ricotta (pt. Antonia)

Tartă cu cârnați (cabanos) și ciuperci (pt. Horațiu). Eu am mâncat din ambele tarte. 🙂

Tartă cu șuncă și ciuperci

Variante de cruste pentru tarte fără gluten găsiți aici.

Preparatele de la cina de vineri ne-au ajuns și pentru prânzul de sâmbătă pe care eu și Horațiu l-am servit târziu, spre cină. Antoniei i-a rămas tartă atât pentru prânz, cât și pentru cina pe care a servit-o pe drumul de întoarcere spre casă.

Sâmbătă dimineața, micul dejun a fost rapid: pate de ficat cu legume pentru Horațiu și iaurt cu cereale și fructe proaspete pentru mine și Antonia.

Au fost 3 zile în care nu am avut stresul mâncării, însă am plecat cu oboseala pregătirilor. 🙂

Sper să găsiți inspirație în meniul nostru!

Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări. 🙂


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *