Am bătut drumul până la București special pentru a ajunge la Therme. Suntem toți 3 iubitori de apă și bălăceală, așa că trebuia să ajungem și aici. Am legat mica noastră escapadă la București de sărbătorile pascale, Antonia fiind în vacanță și noi reușind să ne luăm liber de la muncă. 

Înainte de a alege să mergem la Therme și să facem un drum de 6 ore (+) cu mașina, m-am documentat puțin să știu ce opțiuni avem și la ce costuri. Planul a fost să stăm în București de miercuri până sâmbătă, iar zilele de joi și vineri să le petrecem la Therme. Mai jos, vreau să vă las câteva impresii despre sejurul nostru și câteva recomandări. Dacă plănuiți o vizită la Therme, poate vă sunt utile. Nu am să insist asupra detaliilor pe care le puteți găsi deja pe site-ul celor de la Therme, ci vreau să vă împărtășesc impresiile bazate pe experiența noastră. 

 

Therme este împărțit în 3 zone: Galaxy, The Palm și Elysium. Doar prima zonă este dedicată familiilor cu copii mici, celelalte 2 fiind dedicate persoanelor adulte. Găsiți detaliile pe site-ul celor de la Therme. Mie mi se pare o idee bună ca spațiul să fie împărțit pe zone, familiile cu copii să fie separate de adulții care își doresc să se relaxeze. În acest fel, nimeni nu deranjează pe nimeni și fiecare știe la ce să se aștepte. 🙂

 

♦ Noi am ales să ne luăm bilete exclusiv pentru zona Galaxy și am optat, în ambele zile, pentru „one day holiday”, adică bilete pentru întreaga zi. Pentru a accesa celelate zone ar fi fost suficient să facem un upgrade și să plătim diferența de preț, însă am preferat să rămânem toți 3 în același loc și să profităm de timpul pe care l-am avut împreună. Trebuie să știți că există bilete pe 3 ore, pe 4,5 ore și pe o zi întreagă, diferențele de preț între ele nefiind foarte mari. În zilele de weekend, în zilele legale și în perioada vacanțelor școlare prețurile sunt puțin mai mari. În cazul nostru, fiind vorba de o perioadă cu vacanță școlară, biletul pe o zi întreagă a costat 101 lei/adult. Am plătit 286 de lei pentru toți 3/zi. 

 

♦ Zona Galaxy dispune, pe lângă tobogane, de saune umede (accesul este inclus în prețul intrării), paturi cu hidromasaj (contra cost – 12 lei/15 minute) și paturi cu infraroșii (utilizarea lor este gratuită). Noi am ales să stăm în zona piscinei Galaxy Relax, mai departe de tobogane, zona aceea fiind mai gălăgioasă. 

 

 

♦ Nu vreau să dezvolt prea mult subiectul legat de costuri pentru că percepțiile noastre asupra banilor sunt destul de diferite. Pentru ceea ce locația oferă, prețul intrării îl consider justificat. Dacă ar fi să mă raportez la alte costuri, mâncarea este și ea la un preț rezonabil, la prețul pieței, însă apa și cafeaua mi s-au părut scumpe (10lei/0,5l apă plată, 10 lei/espresso lung). 

 

♦ Dacă tot am pomenit de mâncare, să știți că locul dispune de un restaurant unde îți comanzi singur mâncarea de pe niște ecrane digitale, știi din start de la ce coadă îți ridici tava și statusul comezii tale este afișat pe un ecran, un mecanism simplu, după părerea mea. Nu ai nevoie de bani cash sau de card, brățara cu care intri având setată o limită de 300 de lei (pentru adulți), bani pe care îi achiți la ieșire în funcție de cât consumi. 

Mâncarea este destul de diversificată, gustoasă și cu porții rezonabile. Mâncarea se servește până seara la ora 22:00, Therme fiind deschis până la 00:00. Noi am plecat în fiecare seară destul de târziu, în jurul orei 21:00-21:30, așa că ne-a prins bine să luăm cina aici. 

 

♦ Șezlongurile mi s-au părut foarte inconfortabile, însă paturile sunt minunate (deși n-am avut timp să profităm de ele). 

 

♦ Apa din piscine este caldă, lucru care reprezintă un mare plus pentru noi. 

 

♦ Tot din categoria mari plusuri, locul este curat și bine întreținut. 

 

♦ Sunt salvamari peste tot! Mi-au dat senzația că sunt atenți ca regulile să se respecte, iar acest lucru mi-a sporit sentimentul de siguranță. 

 

♦ Majoritatea toboganelor sunt mai blânde decât par în video-urile de prezentare de pe site. Vă spune asta o femeie în toată firea căreia nu-i plac în mod deosebit toboganele cu apă. Aici am descoperit, de la un punct, că aș fi fost tentată să încerc toate toboganele (poate nu și pe cel sub formă de pâlnie) dacă la cele cu o doză mai mare de adrenalină nu s-ar fi format cozi destul de mari. Oricum mă bucur că am reușit să-mi înfrunt aici unele frici și anxietăți. 🙂 Nici soțul meu nu este un iubitor de senzații tari, însă el a încercat toate toboganele și s-a declarat plăcut surprins de experiență. 

 

♦ Să nu vă duceți uscător de păr de acasă, pentru că, din câte am văzut, nu aveți unde să-l băgați în priză. Veți putea folosi uscătoarele de păr pe care locația le pune la dispoziția vizitatorilor. De asemenea, dacă vă uitați prosopul acasă ori dacă aveți nevoie de un halat de baie, le puteți cumpăra sau închiria la fața locului. 

 

♦ Un alt aspect important pentru familiile cu copii mici este faptul că accesul cu cărucioare este interzis. 

 

Un scurt video al locului găsiți pe profilul meu de Instagram, aici

 

Unde am ales să ne cazăm în București? 

Am optat pentru un apartament în regim hotelier, situat în București, cam la 15 minute de mers cu mașina de Therme. Apartamentul era nou, spațios, călduros, amenajat cu bun gust, cu un pat matrimonial mare (trebuia să încăpem toți 3 în el), la stradă, cu parcare privată și magazine în proximitate. Singurul punct negativ al apartamentul a fost că, fiind situat într-o zonă destul de aglomerată, a fost destul de gălăgios, dar nu într-un mod deranjant. Nu am avut probleme la nivel de somn. În cazul în care sunteți în căutare de o astfel de cazare în București, vă recomand Nichos Residence Bucureștii Noi. Îl găsiți atât pe Booking, cât și pe AirBNB, însă s-ar putea să constatați o diferență de preț între cele 2 platforme. Noi l-am luat mai ieftin de pe Booking. 

 

 

Sejurul nostru în București s-a încheiat cu o plimbare prin centrul vechi, cu o vizită la Cărturești Carusel și cu un tur ghidat al Palatului Parlamentului despre care am să vă povestesc într-un alt articol. 

 

Voi ați fost la Therme sau plănuiți o vizită acolo? Dacă ați fost, cum vi s-a părut? 

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *