Eu vreau să chem cumva vremea bună, cu soare și căldură, așa că am dat startul sezonului de înghețată homemade. La Cluj, deși am trecut de jumătatea lunii mai, gradele din termometre n-au fost mai multe de 10-11 zilele acestea. Ele n-au fost singure, ci însoțite de ploi și vânt. Sper să îmbunez vremea cu o înghețată simplă și delicioasă. V-am arătat-o pe story, dar i-am făcut loc și aici, pe blog, să o puteți accesa de câte ori vă propuneți să faceți înghețată în casă.
Ingrediente:
Pentru 3 porții generoase
- 300g mango
- 150g banană
- 20g miere
- esență de vanilie
- 1/2 lgță scorțișoară
- 100g smântână pentru frișcă
Mod de preparare:
Pasul 1
Toate ingredientele, bucățile de mango (am folosit mango proaspăt) și banană (să fie bine coaptă), mierea, vanilia, scorțișoara și smântâna pentru frișcă le-am blenduit cu ajutorul mixerului vertical.
Pasul 2
Am turnat compoziția într-un recipient cu capac – vas compatibil cu aparatul meu de înghețată, Ninja Creami Deluxe. Am dat compoziția la congelator timp de 24 de ore.
Pasul 3
Înainte de a mixa înghețata, am lăsat-o vreo 15 minute la temperatura camerei. Am plasat recipientul (cu compoziția congelată) în bolul exterior al aparatului Ninja Creami Deluxe, am selectat Full pentru tipul de amestecare (am făcut o porție completă) și apoi funcția Ice Cream. Aparatul și-a făcut treaba în 2 minute.
Inițial, mi s-a părut ușor prăfoasă înghețata, așa că i-am dat și un Re-Spin, funcție pe care aparatul meu o are. A ieșit o înghețată cremoasă și super delicioasă. Îmi propun să-mi fac stoc la congelator, că nu se știe când se ivește ocazia perfectă de savurat o înghețată bună. 🙂 Noi am servit-o cu bucățele de ciocolată neagră și biscuiți fără gluten.
Nu am încercat să fac această rețetă într-un alt aparat de înghețată sau fără aparat, așa că nu vă pot spune care ar fi rezultatul final. Aparatul de înghețată pe care eu îl am (despre care v-am povestit și anul trecut) este Ninja Creami Deluxe. Menționez că această rețetă nu este sponsorizată sau în colaborare cu brandul Ninja.
Dacă aveți sau nu același aparat de înghețată și vreți să testați rețeta, vă aștept cu un feedback. 🙂
Poftă bună … (și să vină vremea bună)! 🙂
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.