Știți deja că multicooker-ul îmi este de mare ajutor în bucătărie și încerc să-l pun la treabă cât pot de mult. 🙂 De curând, am încercat să fac în el o supă de tăieței care să fie pe gustul Antoniei. Precizez că fiica mea nu este o mare iubitoare de ciorbe și supe, dar cea de tăieței (+ carne) îi intră în grații.

Câteva dintre criteriile pe care trebuie să le bifeze supa de tăieței pentru a fi pe placul fiicei sunt:

  • să aibă gust (să nu fie doar o apă fiartă cu niște tăieței)
  • să aibă carne. Am ales să fac supa cu carne de curcan, pentru că în fiecare toamnă cumpăr un curcan crescut la curte, îl porționez și îl congelez, așa că am carne de pasăre la îndemână.
  • să nu aibă morcovi super fierți sau tăiați în bucăți mari

Pornind de la criteriile de mai sus, am zis că multicooker-ul sigur se va descurca să facă treaba în locul meu. Mai mult, am profitat de ocazie și am făcut un fel de 3 în 1: supă de tăieței cu carne de curcan, supă de pus la congelator pentru alte preparate și carne gătită pentru a fi consumată într-o viitoare salată, la cină.

Ingrediente: 

Pentru 4-5 porții

  • 1 aripă de curcan
  • 300g piept de curcan
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 felie mare de țelină
  • 3 morcovi
  • 1 lg generoasă de mix de legume uscate
  • sare
  • piper
  • 2,5l apă
  • frunze de pătrunjel
  • aprox. 70-80g tăieței sau paste mici, nefierte (în funcție de preferințe)

Mod de preparare: 

Pasul 1

În vasul multicooker-ului, am pus carnea, ceapa întreagă, țelina, condimentele și apa. Dacă doriți, puteți adăuga și alte rădăcinoase, precum păstârnac și/sau rădăcină de pătrunjel. Am închis supapa de presiune și am setat multicooker-ul pe funcția Soup timp de 30 de minute. Vă reamintesc că eu am multicooker-ul Express de la CrockPot.

Pasul 2

Când au trecut cele 30 de minute, am lăsat oala încă vreo 5-10 minute să se depresurizeze singură și abia apoi am deschis supapa de presiune. Să fiți atenți pentru că aburul vă poate arde.

Am pus carnea deoparte, am strecurat supa obținută și o parte din cantitate am pus-o la congelat, mai exact 2 borcane de 314ml. Congelez supă de pui și/sau de curcan pentru că o folosesc la alte preparate, la risotto, de exemplu.

Pasul 3

În vasul multicooker-ului, în cantitatea de supă rămasă, am adăugat morcovii tăiați în bucățele mici. Am setat multicooker-ul pe funcția Manual pentru doar un minut, cât să fie morcovii fierți, dar să nu fie super moi (știți voi, să găsesc varianta potrivită, pe placul copilului).

La final, am adăugat în supă tăiețeii fierți separat (în oală, pe plită), carnea de pe aripa de curcan + o parte mică din pieptul de curcan (tăiată în bucățele) și frunze de pătrunjel tocate. Cum vă spuneam, restul cantității de piept de curcan am folosit-o într-o salată. Am păstrat carnea la frigider, într-o caserolă cu capac.

Ca de obicei, multicooker-ul și-a făcut treaba …. și atât copila, cât și mama au fost mulțumite.

Ce cerințe speciale au copiii voștri atunci când vine vorba de mâncare (de exemplu, morcovi nu foarte fierți)?

Idei de ciorbe la multicooker: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *