Știți rețeta mea de papanași la cuptor? Rețeta de astăzi seamănă mult cu cea de papanași gătiți la cuptor, dar cantitățile unor ingrediente sunt ajustate, iar timpul de gătire este mult mai scurt. Sinceră să fiu, prefer această variantă, pentru că se realizează usor, rapid și ne putem bucura de aroma unor gofre pufoase și ușor călduțe inclusiv în diminețile aglomerate.

Ingrediente: 

Pentru 4 gofre

 • 2 ouă
 • 50g smântână
 • 50g griș
 • 50 g făină
 • 1/2 lgță praf de copt
 • 30g unt
 • 150g brânză de vaci (cu minim 25% conținut de grăsime în substanța uscată)
 • 30-35g miere
 • coaja de la o jumătate de lămâie
 • esență de vanilie
 • un praf de sare

Mod de preparare: 

Pasul 1

Într-un bol încăpător, am amestecat ouăle cu un praf de sare, smântâna, untul topit (și răcorit), esența de vanilie și mierea. Pe cea din urmă o puteți înlocui cu zahăr sau cu îndulcitorul pe care îl preferați ori o puteți omite dacă alegeți un topping dulce.

Pasul 2

Am adăugat coaja de lămâie și ingredientele uscate, amestecate în prealabil: grișul, făina și praful de copt. Am amestecat până am obținut o compoziție omogenă.

Important! – Optați pentru lămâi a căror coajă nu este tratată cu pesticide precum imazalilul, pirimetanilul şi proclorazul şi nici nu sunt ceruite cu ceară de carnauba ori shellac. Acestea nu sunt recomandate consumului uman!

Pasul 3

Am încorporat brânza de vaci și am lăsat compoziția să se odihnească, la temperatura camerei, timp de vreo 10-15 minute. Am obținut un aluat destul de dens, deloc lichid.

Pasul 4

Am încins aparatul de gofre. În fiecare formă am pus 2-3 linguri de compoziție și am lăsat gofrele la copt puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului, aproximativ 4-5 minute. Eu am stropit (am folosit un dispozitiv de tip spray) cu puțin ulei plăcile aparatului de gofre, pentru că îmi place să obțin gofre ușor crocante la exterior. Aparatul pe care eu îl folosesc cu succes este Duraceramic de la Breville. Vi l-am recomandat de câte ori am avut ocazia și o voi face în continuare, pentru că are un raport calitate-preț excelent. Cu această ocazie, vă readuc și un cod de reducere → cu codul FLAVIA10, până pe 24 mai, puteți cumpăra aparatul de gofre cu 10% reducere. Îl găsiți aici.

Mi-au ieșit niște gofre pufoase, aromate și ușor crocante în exterior, fix așa cum îmi plac mie.

Am făcut aceste gofre de 2 ori într-un interval foarte scurt de timp. Dacă n-aș avea atâtea rețete care așteaptă să fie încercate, sigur ar intra pe lista mea de preparate de repetat (cât de des posibil). 🙂

Noi le-am servit la micul dejun, unele cu miere, altele simple, dar și cu o combinație de magiun cu smântână (musai de încercat). Indiferent ce topping alegeți pentru ele, sunt (aproape) sigură că vor fi un succes și la voi acasă. Vă aștept să reveniți cu un feedback! 🙂

Alte idei de gofre dulci:

Câteva idei de gofre sărate:


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *