biscuiti cu ovaz si migdale

 

Biscuiţii îmi par varianta ideală de servit la gustare atunci când nu avem la îndemână cuţit, spaţiu şi nici prea mult timp. Voiam nişte biscuiţi nutritivi, uşor de făcut, gustoşi şi, cel mai important, de realizat cu ingredientele pe care le aveam deja în casă. Mi-au ieşit unii dintre cei mai buni biscuiţi pe care i-am făcut până acum. Sunt fără îndulcitor, fără proteine de origine animală şi fără agent de creştere.

Vi-i recomand cu drag :)!

Ingrediente: 

  • 50g fulgi de ovăz măcinaţi
  • 20g fulgi de cocos
  • 1 lingură seminţe de chia râşnite
  • 1 lingură seminţe de cânepă
  • 30g făină de migdale
  • 40g stafide mărunţite
  • 20g merişoare
  • 120g piure de banană
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 50ml lapte vegetal
  • vanilie
  • scorţişoară

 

Mod de preparare: 

  1. Am amestecat piureul de banane cu uleiul de cocos şi cu laptele vegetal.
  2. Am adăugat ingredientele uscate: fulgii de ovăz măcinaţi, fulgii de cocos, seminţele de chia râşnite, seminţele de cânepă, făină de migdale, vanilia şi scorţişoara. Fulgii de ovăz şi seminţele de chia le macin cu ajutorul unei râşniţe pentru cafea. O folosesc doar pentru cereale şi seminţe. Dacă nu găsiţi făină de migdale, puteţi râşni migdale întregi. Nu am precizat cantitatea de pudră de vanilie şi de scorţişoară pentru că aromele se adaugă după gustul fiecăruia.
  3. Am încorporat stafidele şi merişoarele tăiate mărunt.
  4. Am lăsat amestecul să se odihnească la frigider, mai exact să se hidrateze ingredientele, timp de aproximativ 3 ore.
  5. Fiecare biscute l-am modelat din aproximativ o lingură de aluat. Dacă vă plac biscuiţii mai uscaţi, atunci îi puteţi face mai subţiri. Dacă îi preferaţi moi, lăsaţi-i groşi cam de 1-1,5 cm. Noi îi preferăm moi.
  6. Am tapetat o tavă întinsă cu hârtie de copt, am aşezat biscuiţii şi i-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute.

Mi-au ieşit 13 biscuiţi minunaţi!

 

 

Alte reţete de biscuiţi:

Biscuiţi cu seminţe şi fructe uscate

Biscuiţi fragezi cu griş

Biscuiţi cu vanilie şi nuci

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.