Reţetele de biscuiţi sau fursecuri, cum preferaţi să le spuneţi, cu fulgi de ovăz nu au, în general, nimic complicat. De obicei, au puţine ingrediente şi se fac foarte repede. Au o textură gumoasă, nu conţin zahăr şi  sunt plini de nutrienţi. Aşa sunt şi aceşti biscuiţi. Fulgii de ovăz sunt bogaţi în fosfor, magneziu, cupru, fier şi zinc. Untul de arahide este o sursă bogată de proteine, reduce riscul de diabet de tip 2, are proprietăţi antioxidante şi conţine cantităţi însemnate de vitamina A, vitamina C şi vitamina E.

 

 

Ingrediente: 

 

  • 200g fulgi de ovăz
  • 350g piure de banane
  • 70g unt de arahide
  • 50ml lapte vegetal
  • 1 lingură seminţe de cânepă
  • unt de cocos (opţional, pentru modelarea biscuiţilor)

 

Mod de preparare: 

  1. Peste fulgii de ovăz am adăugat piureul de banane (bananele zdrobite cu furculiţa), untul de arahide, laptele vegetal şi seminţele de cânepă. Să amestecaţi bine ingredientele pentru ca untul de arahide să se încorporeze cât mai bine. Am lăsat compoziţia să stea timp de aproximativ 15 minute.
  2. Puteţi adăuga în compoziţie fulgi de cocos, stafide, merişoare, seminţe de floarea soarelui, etc.
  3. Am folosit fulgi de ovăz moi, pentru că se înmoaie repede şi nu îmi lasă impresia că i-aş mânca cruzi. 🙂 Atenţie ce unt de arahide folosiţi! Alegeţi unul natural, fără grăsimi hidrogenate şi fără zahăr. Consistenţa untului de arahide natural diferă de cea a celui procesat. Cel procesat este mai vâscos, mai uşor de întins datorită grăsimilor hidrogenate pe care le conţine. Untul de arahide natural conţine doar arahide şi, uneori, sare.
  4. Mi-am uns mâinile cu unt de cocos şi am modelat biscuiţii. Îi puteţi şi modela direct în tavă, cu lingura. Pentru un biscuite am folosit aproximativ o lingură de compoziţie. I-am aşezat într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Am setat cuptorul pe funcţia de căldură superioară şi inferioară, pe 180° Celsius. Am dat biscuiţii în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute.

 

Mi-au ieşit 20 de bucăţi de dimensiunea pe care o vedeţi în poza de mai jos. Au fost delicioşi atât la gustare (a mea), cât şi pentru micul dejun al fetiţei mele, serviţi cu o cană de lapte cald.

Puteţi adăuga în compoziţie îndulcitori naturali dacă doriţi să fie mai dulci, dar credeţi-mă pe cuvânt că bananele îi îndulcesc suficient.

Poftă bună! 🙂

 

 

 

 

Alte reţete cu fulgi de ovăz:
Brioşe cu fulgi de ovăz, măr şi morcov (fără ou şi fără zahăr)
Fursecuri raw cu fulgi de ovăz şi ciocolată
Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr)
Crumble cu vişine şi fulgi de ovăz
Mini checuri cu fructe de pădure şi fulgi de ovăz (fără zahăr)

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

10 Comments on Biscuiţi cu fulgi de ovăz şi unt de arahide (fără zahăr)

  1. Imi puteti soune va rog daca pot sa ii fac la bebe care face luna asta 1 an, si cate zile le pot tine? Noi plecam la mare si as vrea sa ii fac pentru cateva zile.

    • Eu zic ca ii poti da, dar nu ar strica sa il supraveghezi si sa vezi cum reactioneaza la untul de arahide. Eu nu as tine biscuitii mai mult de 3 zile.

  2. Buna ziua. Oare fara lingura de seminte de canepa o fi bun? Chiar nu am si nu stiu cu ce as putea inlocui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *