Îmi place să cred că orice mâncare nesănătoasă are alternative sănătoase. Știu că majoritatea dintre noi trăim pe repede înainte și e dificil uneori să le găsim sau să le facem. Tocmai din acest motiv vă propun această rețetă: este gata în 30-35 de minute cu tot cu timpul de coacere. Puteți chiar să împărțiți timpul de preparare în două. Să zicem că alegeți să o pregătiți dimineața. Seara puteți amesteca ingredientele uscate și dimineața vă ocupați de celelalte. Vă alocați 5 minute seara și altele 5 dimineața pentru pregătirea ingredientelor.

Aceste brioșe sunt pentru acei copii care cer ciocolată cu insistență. 🙂 Nu aș putea spune că Antonia insistă. Mai degrabă spune că ar vrea să îi fac cremă de ciocolată, ceva cu ciocolată sau bomboane sănătoase.

În această rețetă, nu veți găsi ciocolată, ci pudră de roșcove și pudră de cacao raw. Dacă brioșele din comerț conțin cantități mari de zahăr, acestea au 30g de zahăr de cocos, adică 2g în fiecare brioșă. Vă asigur că sunt suficient de dulci. De fapt, mai bine îmi spuneți voi după ce le încercați. 🙂

Ingrediente: 

Pentru 15 bucăţi medii

 

  • 120g făină integrală
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 40g făină migdale
  • 1 linguriţă (5g) mesquite (opţional)
  • 2 linguriţe (10g) pudră de roşcove
  • 1 linguriţă (5g) pudră de cacao raw
  • 30g zahăr de cocos
  • 2 ouă
  • 50g unt (topit şi răcit)
  • 100ml lapte vegetal (cocos cu orez am folosit eu)
  • 1 banană medie
  • 200g brânză de vaci

 

Mod de preparare: 

 

  1. Amestecați ingredientele uscate, primele din listă: făina, praful de copt, făina de migdale, mesquite-ul, pudra de roșcove, pudra de cacao raw și zahărul de cocos. Dacă nu aveți făină de migdale, o puteți înlocui cu făină integrală. Mesquite-ul îl puteți omite.
  2. Separat, amestecați oul, laptele vegetal și piureul de la o banană. Și mai simplu, mixați-le în blender până se omogenizează. Încorporați untul topit și răcit.
  3. Peste amestecul lichid, adăugați ingredientele uscate. Amestecați până obțineți un aluat omogen. Apoi, încorporați brânza de vaci.
  4. Încingeți cuptorul la 170º Celsius, pe programul care difuzează căldură sus și jos, fără ventilație. Într-o tavă pentru brioșe, puneți hârtie de copt (tot pentru brioșe) și umpleți formele. În 20-25 de minute ar trebui să fie gata. Înainte de a le scoate din cuptor, înțepați-le cu o scobitoare. Dacă aceasta iese curată, brioșele sunt coapte.

Important de menționat: dezlipiți hârtia de pe brioșe după ce acestea s-au răcit, altfel riscați ca brioșele să se prindă de hârtie și să se rupă.

 

Mie mi-au ieșit 15 brioșe medii, pufoase și delicioase. Alături de o cană de lapte, merg perfect la micul dejun.

 

 

Alte rețete de brioșe dulci:

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *