Vă mărturisesc că n-am făcut această reţetă cu gândul la copil, ci cu intenţia să am pe ce pune mâna, în mijlocul zilei, atunci când mi se face poftă de ceva dulce. Dulcele trebuia să fie sănătos şi hrănitor, nu doar o sursă de calorii goale. Reţeta trebuia să fie rapidă, că n-aveam prea mult timp de petrecut în bucătărie. Mai mult decât atât, era musai să pot încropi dulcele din ingredientele pe care le aveam în casă, că n-aveam vreme de mers la cumpărături. Contextul vi l-am explicat, rezultatul vi-l detaliez mai jos. 🙂

 

Ingrediente: 

 

  • 110g măr (cuburi)
  • 1 lingură miere (25g)
  • 50ml lapte vegetal (de cocos cu orez am folosit eu)
  • 1 linguriţă rasă de scorţişoară
  • 1 ou mic
  • 25g ulei de cocos
  • 60g făină de migdale
  • 50g făină de cocos
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri de griş integral (aprox. 30g)

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Am amestecat ingredientele uscate: făina de migdale, făina de cocos, grişul, praful de copt şi scorţişoara. Mărul l-am spălat, l-am curăţat şi l-am tăiat în cubuleţe. Apoi, l-am pus în blender cu mierea, laptele vegetal şi uleiul de cocos.

 

Pasul 2

Compoziţia din blender am turnat-o într-un bol încăpător. Am încorporat oul şi am adăugat ingredientele uscate. Am amestecat bine, cu o paletă de patiserie, până am obţinut o compoziţie omogenă.

 

Pasul 3

Din compoziţia obţinută, am format fursecurile. Mai exact, nişte biluţe pe care le-am aplatizat uşor cu palma. Pentru fiecare biluţă am folosit aproximativ o jumătate de lingură de aluat. Am aşezat fursecurile pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Am încins cuptorul la 180° Celsius, fără ventilaţie, şi am lăsat fursecurile la copt timp de aproximativ 20 de minute.

 

Pasul 4

Aşa arătau fursecurile proaspăt scoase din cuptor. Aduc uşor cu biscuiţii aceia crăpaţi, crinkles. Nu ştiu dacă gustativ se aseamănă. Mă îndoiesc. Fursecurile sunt moi în interior şi foarte aromate. Eu zic că merg servite atât la gustare, cât la un mic dejun rapid ori în pauza de cafea.

 

 

 

Alte reţete asemănătoare: 

 

Biscuiţi cu fulgi de ovăz şi unt de arahide (fără zahăr)
Biscuiţi şi fursecuri sănătoase pentru mese festive
Biscuiţi cu seminţe şi fructe uscate
Biscuiți fragezi cu griș
Fursecuri cu gem (fără zahăr)
Fursecuri raw cu fulgi de ovăz şi ciocolată
Biscuiţi cu vanilie şi nuci

 

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Fursecuri moi cu măr şi cocos (fără lactate)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *