Photo by Andrew Neel on Unsplash

 

Nu am ajuns la laptop de mai bine de o săptămână. Înainte de Crăciun nu am avut timp să-l deschid, iar de Crăciun am refuzat să o fac. Am refuzat şi să îmi butonez telefonul. Mare lucru dacă mi l-am verificat de 2 ori pe zi (la internet mă refer, facebook, etc.). Crăciunul a fost în familie, aşa cum mi l-am dorit. A fost despre momente petrecute împreună şi despre oameni dragi. Aseară am fost curioasă să verific care au fost cele mai citite articole şi cele mai vizualizate reţete în 2017. Am făcut câte un top 10 din fiecare. Le găsiţi pe toate mai jos.

 

Cele mai citite articole în 2017

  1. Scrisoare pentru cea mai bună prietenă – un articol scris pe nerăsuflate în 2016. De fapt, a fost o surpriză pentru cea mai bună a prietenă a mea, un om deosebit, pe care nu ştiam cum să o surprind cu ocazia zilei ei de naştere. Am scris articolul noaptea. Ştiam că-l va citi a doua zi.
  2. Cum consumăm cerealele şi pseudocerealele – am scris despre cerelele şi pseudocerealele pe care le consumăm, cum şi de ce se hidratează şi am adăugat câteva idei de reţete la fiecare.
  3. Conservarea alimentelor (sterilizarea, refrigerarea, congelarea, decongelarea) – am adunat informaţii despre sterilizarea, refrigerarea, congelarea şi decongelarea alimentelor, care sunt metodele de sterilizare, ce legume se opăresc înainte de congelare şi cum decongelăm corect alimentele.
  4. Mâncarea copilului în concediu sau cum am procedat cu mâncarea Antoniei în primul nostru concediu. Acest articol mi-a atras şi primul hater, dar, cu siguranţă, nu ultimul. 🙂
  5. Vă rog să-mi spuneţi pe nume. Nu mă numesc mami! – cred că a fost cel mai controversat articol din acest an, deşi mi-am exprimat doar părerea vis-a-vis de acest „mami” întâlnit pe toate gardurile.
  6. Superalimente pentru toată familia (chiar şi pentru bebe) – un articol asemănător cu cel în care am scris despre cereale şi pseudocereale, doar că în acesta vorbesc despre alimente care au multe beneficii pentru sănătate.
  7. 10 activităţi pentru călătoriile lungi (pentru copii mai mari de 18 luni) – am adunat într-un articol activităţile pe care i le-am pregătit Antoniei pentru călătoriile lungi.
  8. Exerciţiu practic de imaginaţie: meniuri pentru creşe/grădiniţe, educaţie alimentară şi responsabilităţi – am adunat informaţii despre alimentaţia copilului şi legătura strânsă dintre aceasta şi obezitatea infantilă. Am fost nemulţumită de meniul pe care l-am găsit la o grădiniţă la care mi-am propus să o înscriu pe Antonia după întoarcerea noastră în ţară. La finalul articolului găsiţi şi 2 propuneri de meniuri săptămânale pentru grădiniţe.
  9. Cât timp putem refrigera şi congela alimentele? – am întocmit un tabel în care găsiţi duratele de congelare şi de refrigerare ale alimentelor.
  10. Crizele de furie se tratează cu iubire – am povestit cum gestionez crizele de furie ale Antoniei şi ce spun specialiştii despre ele.

 

Cele mai vizualizate reţete în 2017

Tort cu fructe şi cremă de mascarpone (pentru bebelusi)

 

Budincă de mei cu mere

 

Soufle de dovlecei

 

Budincă de banane

 

Couscous cu legume

 

Biscuiţi fragezi cu griş

 

Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr)

 

Paste cu dovlecei şi smântână dulce

 

Ficat cu legume în papiotă (pas cu pas)

 

Chifteluţe de legume cu sos de avocado

 

Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături şi în acest an. Fără voi, toate articolele de mai sus nu ar fi fost cele mai citite şi nu aş fi motivată să scriu. Vă mulţumesc pentru fiecare vorbă bună, pentru încredere, pentru fiecare like şi share, pentru fiecare comentariu lăsat pe blog sau pe pagina de facebook a blogului, pentru fiecare mesaj pe care l-am primit pe parcursul acestui an. Vă mulţumesc că sunteţi.

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

 

Sursa foto: (1) Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *