În 3 ianuarie 2017 scriam ce-mi propun anul acesta şi ce veţi găsi nou pe blog. Am reuşit să realizez mare parte din lucrurile pe care le-am scris acolo. Pentru mine, 2017 a fost un an greu, frumos, norocos şi extrem de important. Cum o fi făcut 2017 să le adune pe toate la un loc? 🙂 Anul l-am început departe de casă, la 1600 km de locul în care ne doream să fim, dar cu semne bune pentru viitorul nostru. Ne-am promis că va fi primul şi ultimul an departe de casă. Pe parcursul lui 2017, evenimentele s-au înlănţuit în favoarea noastră. Ne-am şi spus că mai bine decât atât nu s-ar fi putut să se așeze lucrurile. Totuşi, în cea mai mare parte a anului soţul meu a fost mai mult la muncă decât acasă şi asta mă făcea să-mi fie greu. Nu-i uşor să fii mamă full time. Mă motiva întoarcerea noastră în România. Însă, până acolo, a fost multă muncă, stres şi agitaţie. Îmi aduc aminte cum număram zilele până la marea mutare, cum m-am trezit în situaţia de a-mi vinde mobila cu soţul la muncă şi copilul în cârcă, cum am amânat plecarea cu câteva zile, cum am dormit pe jos şi am folosit podeaua pe post de dulap şi cum am plâns când am închis uşa apartamentului gol, casa în care am construit temelia familiei noastre, locul în care copilul nostru a făcut primii paşi. Am trecut peste toate cu bine. Ajunşi acasă, ne-am putut bucura mai mult unii de ceilalţi, dar agitaţia nu ne-a părăsit. Ba mai mult, acasă am trăit şi cel mai greu şi dureros moment din an atunci când Antonia şi-a rupt clavicula. Cu toată agitaţia şi nebunia ultimelor luni, sentimentul de acasă nu poate fi comparat cu nimic altceva. Ne-a schimbat viaţa! De acum, depinde doar de noi să ne-o facem şi mai frumoasă.

În 2017 am ales un drum împotriva curentului şi asta rămâne cea mai mare realizare a noastră. Am ales să ne întoarcem într-o Românie nu foarte stabilă când alţii nu ştiu cum să o părăsească. Pentru noi, până acum, a fost decizia cea mai bună. În rest, lăsăm timpul să decidă. Până timpul ne va confirma sau nu alegerea, am ales să privim viitorul cu optimism şi să ne hrănim cu lucruri pozitive. Asta nu înseamnă că ne iese întotdeauna, dar facem eforturi în acest sens. Cum am mai spus într-un alt articol, nu cred că viaţa cuiva din lumea asta este doar în nuanţe de roz. De noi depinde să ştergem sau măcar să estompăm nuanţele de gri din viaţa noastră.

 

2018 îl va completa pe 2017

Sunt sigură de acest lucru. În 2018 ne mutăm în casa noastră. Continuăm pe drumul luat în septembrie 2017. Şi asta este una dintre cele mai însemnate realizări din noul an. În rest, nu vreau să mă gândesc prea mult la cum ar trebui să arate 2018. Îl las să mă surprindă şi sunt pregătită să primesc noi provocări. Obiectivele fixate ţin mai mult de suflet decât de lucruri concrete şi seamănă izbitor de bine cu cele pe care le aveam la final de 2017:

  • Vreau să pun mai puţin răutăţile la suflet.
  • Vreau să mă concentrez mai mult pe mine din toate punctele de vedere.
  • Îmi propun să petrec mai mult timp cu cei dragi acum când distanţa dintre noi s-a micşorat semnificativ.
  • Vreau să dăruiesc mai mult.
  • Trebuie să învăţ să am mai multă răbdare. Prea mi se strică zenul când lucrurile nu merg conform planului.
  • Acum vom avea mai mult timp pentru lucrurile simple pe care mi le doresc.
  • Îmi doresc ca amenajarea apartamentului nostru să fie aşa cum mi-o imaginez.
  • Este anul în care îmi doresc să mă ocup mai mult de partea profesională, dar şi de blog. După mai bine de 2 ani şi jumătate de mămicie full time, am nevoie şi de altfel de împliniri.

 

Atunci când am pornit blogul, nu mi-am imaginat că-mi va fi refugiu, motor pentru creier şi pansament pentru suflet. Aici am adunat minutele libere şi nopţile albe. Nu le mai pot număra, pentru că le-am pierdut demult şirul. Aici am cunoscut oameni minunaţi. Pe unii am fost norocoasă să îi cunosc şi offline. Pe blog mi-am lansat cele mai ambiţioase provocări, cum ar fi Septembrie fără zahăr. Tot aici am adunat informaţii care îmi doresc să schimbe ceva în bine în rândul părinţilor, să dea de gândit, să fie cu folos, de exemplu: Exerciţiu practic de imaginaţie: meniuri pentru creşe/grădiniţe, educaţie alimentară şi responsabilităţiLimbajul copilului în funcţie de vârstă. Când trebuie să apelăm la ajutorul unui specialist?, Puterea cuvintelor în relaţia cu copilul sau Ghid de interacţiune cu copilul meu. Blogul îmi este şi cartea de bucate la care apelez ori de câte ori frigiderul este gol. Să nu credeţi că-mi ştiu reţetele pe de rost, că n-am memorie de elefant. Şi ştiţi că după o sarcină se complică treaba cu memoria şi mai mult. 🙂

Anul 2017 este primul an în care am devenit mai conştientă că am creat o comunitate în jurul blogului şi că ne putem uni pentru a face lumea un loc mai bun. Am reuşit să facem împreună o faptă bună. Ştiu că am restanţe la voi şi nu am apucat să vă spun finalul poveştii. Urmează! Licitaţia a fost o picătură într-un ocean. Mi-am promis să adun mult mai multe, măcar până umplu un pahar. 🙂 Contez pe voi că-mi veţi fi alături şi în 2018.

În concluzie, 2017 a fost un an plin şi generos din toate punctele de vedere. Am învăţat că pot face mai multe decât credeam, că pot fi mai eficientă şi mai organizată decât mă ştiam. Am căpătat mai multă încredere în mine. Am învăţat că dezamăgirile prea dureroase vin din aşteptări prea înalte. Am simţit că am alături oameni pe care nu-i cunosc, care pur şi simplu au fost lângă mine atunci când m-am aşteptat mai puţin. Am înţeles încă o dată că cel mai de preţ dar de la Dumnezeu sunt sănătatea şi familia. Acestea nu se pot cumpăra cu nicio avere din lume. În 2017 m-am cunoscut mai bine pe mine. Am încheiat capitole vechi, am început altele noi, am făcut loc în suflet pentru bine, căldură şi frumos. Dragă 2018, sunt pregătită pentru toate câte le ai să mi le oferi!

 

Să fim cu toţii sănătoşi, mai buni, mai blânzi, mai înţelepţi în noul an. Şi dacă va fi să ne fie greu, să rămânem în picioare, cu sufletul curat şi cu coloana dreaptă. La Mulţi Ani vouă şi tuturor celor dragi vouă!

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Surse foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *