Aceste brioșe au dat startul vacanței de toamnă și au fost răsfățul pregătit pentru copii, pentru Antonia și copiii nașilor noștri.

Le-am făcut cu ce am avut prin casă, rapid, luni dimineața. Deci, să știți că nu aveți nevoie de ingrediente complicate ori de ustensile speciale.

Mai jos, găsiți ingredientele și modul de preparare. Vă sfătuiesc să le încercați … că-s atât de bunneee!

 

 

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 150g iaurt grecesc (10%)
  • 180g făină
  • 50g zahăr
  • 50g unt (topit)
  • 50 ml lapte
  • 1 banană mică (110g a avut a mea)
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • vanilie
  • 1 lgță praf de copt
  • un praf de sare
  • 60-70g fulgi de ciocolată neagră

 

 

Mod de preparare:

 

 

Pasul 1

Într-un bol încăpător, am amestecat ouăle cu zahărul, vanilia, sarea și coaja de lămâie.

Important! – Optați pentru lămâi a căror coajă nu este tratată cu pesticide precum imazalilul, pirimetanilul şi proclorazul şi nici nu sunt ceruite cu ceară de carnauba ori shellac. Acestea nu sunt recomandate consumului uman! Există în comerț coajă de lămâie sub formă de pudră sau o puteți pregăti acasă. Aici găsiți rețeta.

 

 

Pasul 2

Separat, am amestecat făina cu praful de copt.

 

 

Pasul 3

Peste compoziția de la pasul 1, am adăugat banana (făcută piure), iaurtul, laptele și jumătate din cantitatea de făină amestecată cu praful de copt. Apoi, am încorporat untul topit, restul cantității de făină și, în cele din urmă, fulgii de ciocolată. Bineînțeles, puteți adăuga fulgi de ciocolată în funcție de preferințe, mai mulți sau mai puțini decât am pus eu. 

 

 

Pasul 4

Pentru copt, am folosit o tavă pentru brioșe de mărime medie. Pentru fiecare formă am folosit hârtie de copt pentru brioșe și aproximativ 2 linguri de compoziție/formă. În total, mi-au ieșit 12 bucăți pufoase și delicioase.

 

 

 

 

Am încins cuptorul la 180° Celsius, setat să difuzeze căldură sus-jos, fără ventilație. Brioșele le-am copt pe treapta din mijloc a cuptorului (al meu este electric) timp de 30 de minute. 

 

 

Rezultatul final?! Un deliciu! Brioșele sunt pufoase, ușor umede și dulci fix atât cât trebuie (după gustul meu). Sper să vă placă și vouă!

 

 

 

 

În încheiere, vă las și un mic sfat: scoateți brioșele din hârtie doar după ce s-au răcit.

 

 

Alte brioșe care s-ar putea să vă placă:

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *