Aceste prăjiturele trebuiau să fie niște brioșe cu cireșe și ricotta. În cele din urmă, m-am hotărât să le pun la copt în forme de mini tarte, deci nu-s nici tarte, nici prăjituri, dar, așa cum știm, gustul primează, nu forma ori denumirea. La noi au avut mare succes, Antonia fiind cea mai mulțumită de ce a ieșit. Nici nu s-au terminat bine prăjiturelele că mi-a cerut să repet rețeta. 🙂

 

Ingrediente: 

  • 230g făină (am combinat făină albă cu făină integrală)
  • 200g cireșe (cântărite cu sâmburi și codițe)
  • 2 ouă
  • 250g ricotta
  • 60g miere
  • 60g unt topit
  • 150ml lapte
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de lămâie

 

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Într-un bol încăpător, am amestecat ouăle cu ricotta, mierea, untul topit și răcit și laptele.

 

Pasul 2

În acest amestec, am încorporat ingredientele uscate, făina, praful de copt și esența de lămâie, amestecate în prealabil. Așa cum vă spuneam mai sus, am folosit făină albă și făină integrală, în proporții aproximativ egale. 

Esența de lămâie pe care o folosesc este sub formă de pudră. Mai exact, aceasta este coajă de lămâie uscată și tranformată în pudră. Se găsește în comerț, în magazinele bio sau la raioanele cu produse bio ale hypermarket-urilor. 

 

Pasul 3

În aluatul obținut, am încorporat cireșele. Le-am spălat, le-am uscat și le-am tăiat în jumătăți (le-am scos sâmburii). 

 

Pasul 4

Am încins cuptorul la 180° Celsius și l-am setat să difuzeze căldură sus-jos. Compoziția am turnat-o în forme de mini tarte. Am lăsat prăjiturelele la copt timp de 30 de minute. Înainte de a le scoate din cuptor, vă sfătuiesc să le verificați cu ajutorul unei scobitori. Dacă scobitoarea iese curată, atunci sunt coapte. 

Vă sfătuiesc să le lăsați să se răcorească puțin, iar apoi să le scoateți din forme și să le transferați pe un grătar unde să le lăsați să se răcească complet. Sunt perfecte de potolit pofta de dulce, de servit la gustare sau la micul dejun. Trebuie să știți că au o textură ușor umedă, asta în cazul în care nu sunteți prieteni cu texturile de acest fel. 

 

Poftă bună!

 

 

Alte rețete cu cireșe: 

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *