Cu ce biscuiți îl așteptați pe Moș Crăciun? 😊 Am testat o rețetă nouă și e musai să o împărtășesc cu voi, pentru că nouă ne-a plăcut tare mult. Nu sunt cei mai aspectuoși biscuiți, dar sunt unii dintre cei mai gustoși, cu portocală din belșug și cu un praf de scorțișoară pentru mai multă aromă.

Ingrediente:

Pentru aprox. 20 de bucăți

  • 180g făină (100g făină albă + 80g făină integrală am folosit eu)
  • 80g unt (la temperatura camerei)
  • 90g zahăr vanilat
  • 1 ou (la temperatura camerei)
  • 30 ml suc de portocale (proaspăt stors)
  • coajă de la o portocală mare (aprox. 12g/1lg plină)
  • 1lgță scorțișoară (aprox. 5g)
  • 1lgță praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Pasul 1

Întâi, am amestecat ingredientele uscate, făinile, sarea, praful de copt și scorțișoara și le-am dat deoparte.

Pasul 2

În bolul mixerului planetar, am amestecat bine untul moale cu zahărul. Apoi, am adăugat, pe rând, oul, sucul de portocale și coaja de portocală (rasă fin).

Pasul 3

Am schimbat accesoriul mixerului cu cârligul și am adăugat ingredientele uscate. Am mixat ingredientele până s-a legat aluatul. Am obținut un aluat moale, ușor lipicios. Cu mâinile pudrate cu făină, am transferat aluatul pe o folie alimentară, l-am înpachetat și l-am dat la rece. Eu l-am lăsat la congelator timp de 30 de minute, dar îl puteți lăsa și la frigider timp de vreo oră bună.

Dacă folosiți doar făină albă, s-ar putea să aveți nevoie de mai mult de 180g. Să luați acest aspect în calcul atunci când vă pregătiți ingredientele!

Pasul 4

Am întins aluatul pe o folie de silicon pudrată cu făină și l-am întins cu ajutorul sucitorului într-o foaie groasă de cca. 0,5 cm. Cu ajutorul unui decupător, am decupat cercuri de aprox. 7cm (viitorii biscuiți).

Rămăsițele de aluat le-am adunat într-o bilă și le-am întins din nou într-o foaie din care am decupat cercuri.

Pasul 5

Am transferat cercurile din aluat într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Am încins cuptorul la 190°C, setat să difuzeze căldură sus-jos. Am dat biscuiții la copt pentru 12-15 minute.

Când biscuiții au fost copți, i-am scos din cuptor și i-am transferat pe un grătar unde i-am lăsat să se răcească.Soțul meu a intrat în casă când biscuiții erau deja la răcit și a zis că ne miroase în casă a sărbătoare. 🙂 Am avut în casă miros de sărbătoare și biscuiți delicioși care ni s-au topit în gură. 

Alte rețete de biscuiți: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *