Retete vegetale

 

Îmi doresc să îi ofer Antoniei o alimentaţie echilibrată, fără excese de niciun fel. Încerc să echilibrez meniurile zilnice. De exemplu, atunci când mănâncă proteine la micul dejun şi la prânz, seara încerc să îi ofer o masă uşoară şi, de preferinţă, fără proteine. Seara exclud carnea din meniu. Nu e vorba că aş ţine copilul la dietă, ci prefer să nu îi îngreunez digestia. Carnea, în special cea roşie, obligă stomacul să muncească mai mult pe timpul nopţii în procesul de digestie. Astăzi vă propun 7 reţete 100% vegetale pentru cină.

 

Supă cremă de porumb

În SUA am mâncat corn chowder (supă cremă de porumb), însă nu m-a dat pe spate. M-am tot gândit să o fac aşa cum cred eu că mi-ar plăcea. Din câteva ingrediente simple mi-a ieşit o supă delicioasă. Pentru a avea un preparat 100% vegetal, puteţi înlocui supa bază de pui cu apă.

Supa crema de porumb

Cartofi dulci cu rozmarin

Cred că e cea mai simplă şi rapidă reţetă pe care am făcut-o vreodată :).

Cartofi dulci cu rozmarin la cuptor

Supă cremă de cartof dulce cu conopidă

Să nu vă sperie combinaţia de ingrediente! Deşi pare uşor exotică, vă recomand cu drag să o încercaţi. N-o să vă pară rău!

Supa crema cartof dulce si conopida

Bulgur cu fructe uscate şi pudră de roşcove

Bulgurul a fost salvarea mea atunci când Antonia nu mai accepta supele cremă şi mânca legumele doar la prânz. Norocul meu este că refuzurile nu au durat prea mult.

Bulgur cu fructe uscate si pudra de roscove

Couscous cu legume

Această reţetă este 100% vegetală dacă excludeţi untul.

Couscous cu legume

Griş cu lapte şi seminţe

Grişul cu lapte nu are prea multe sau prea mari valori nutritive, dar, totuşi, este un preparat nelipsit din casele noastre, în special din casele în care există copii. Mă îndoiesc că voi nu aţi mâncat griş cu lapte şi dulceaţă atunci când eraţi copii. Această reţetă este o alternativă mai nutritivă a clasicului griş cu lapte.

gris cu lapte si seminte

Supă cremă de legume cu ghimbir

Această reţetă cred că merge mult mai bine în sezonul rece decât vara.

Supa crema de legume cu ghimbir

Puteţi să vă inspiraţi şi din articolele precedente:

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

2 Comments on 7 reţete vegetale pentru cina copilului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *