Supa crema de legume cu ghimbir

 

 

Ingrediente: 

  • 1 conopida mica (cat 2-3 pumni pusi laolalta)
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac mare
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa mare (eu am folosit ceapa esalota)
  • 1 bucata de praz (cam cat degetul mare)
  • 1 felie de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 foi de dafin
  • 1 lingurita de ghimbir ras fin
  • patrunjel verde (optional)

+sare si piper pentru cei mari

 

Mod de preparare: 

  1. Am spalat bine si curatat legumele. Le-am taiat in cubulete potrivite si le-am pus la fiert (in apa cat sa le acopere) cu foile de dafin.
  2. Cand legumele au fost fierte am adaugat ghimbirul. Le-am mixat si gata supa :). Mai adaugati apa daca este nevoie. Ghimbirul i-a dat o aroma minunata!

Pofta buna :)!

 

Alte supe creme:

Supa crema de mazare cu menta si busuioc

Supa crema de ciuperci

Supa crema de sfecla

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *