retete mic dejun

 

Deseori nu găsim inspiraţie pentru o masă anume. Mă confrunt des cu situaţii în care nu ştiu ce să-i pregătesc Antoniei la micul dejun ori la cină. Din acest motiv, am început să grupez reţetele în funcţie de masă. În primul articol pe această temă am strâns 10 reţete pentru micul dejun al copilului şi nu numai. Astăzi vă propun pentru micul dejun 5 reţete care nu îmi aparţin, dar pe care le-am testat cu succes :).

Dana şi Cosmina, vă mulţumesc pentru inspiraţie!

 Dana propune o reţetă de altfel de frigănele. O bunătate de pâine cu ou şi cu banană. Frigănele acestea n-au fost refuzate niciodată :).

 

Următoarele 4 reţete sunt de pe blogul Cosminei. Despre Cosmina v-am mai povestit şi cu alte ocazii. După naşterea copiilor, a făcut o adevărată pasiune pentru alimentaţia sănătoasă. A simţit că menirea ei profesională este alta decât cea de până atunci şi a decis să o ia de la zero. Astăzi, Cosmina este tehnician nutriţionist specializat în nutriţia copilului. Idei de reţete sănătoase şi echilibrate puteţi găsi şi pe blogul ei, iar pe cosminanitu.com găsiţi mai multe informaţii despre alimentaţia sănătoasă. De curând, Cosmina şi-a creat un grup de facebook unde le răspunde mamelor la întrebări şi le vine în ajutor cu sfaturi privind diversificarea şi alimentaţia echilibrată a copilului.

  • Budincă de mei cu măr. Această reţetă am preluat-o şi pe blogul meu (cu acordul ei) pentru că a avut succes încă de la început. Între timp, eu am simplificat reţeta şi o fac doar cu mei, lapte vegetal de cele mai multe ori, ricotta, măr şi scorţişoară.
  • Budincă de dovleac. Dovleacul nu este în topul preferinţelor Antoniei aşa că adaptez puţin reţeta. În loc de 200g piure de dovleac, pun 100g de piure de banană şi 100g de dovleac.
  • Mei cu goji şi merişoare. Pe mine m-a surprins această reţetă. Nu sunt o mare consumatoare de mei, însă sub această formă este delicios, deşi nu pun miere deloc.
  • Budincă rapidă de griş cu măr. Are doar 4 ingrediente, necesită efort minim şi puţin timp pentru preparare.

 

Sper ca reţetele de mai sus să fie şi pe placul copiilor voştri :).

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto: Pixabay

 

 

2 Comments on 5 reţete pentru micul dejun al copilului (culese de la prieteni)

  1. Am descoperit abia acum retetele astea si sunt niste idei foarte bune de mic dejun. Eu as zice ca unele dintre ele pot fi si o cina reusita.
    Am incercat deocamdata doar budinca rapida de gris cu mar si este minunata!
    Urmeaza si celelalte. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *