Briose cu mere si migdale

 

Le-aş numi „brioşe cu aromă de toamnă”. Inevitabil merele şi scorţişoara îmi aduc aminte de sezonul rece aşa că le-am inclusiv într-o reţetă nou nouţă.

 

Ingrediente (mi-au ieşit 21 de bucăţi):

  • 200g de făină integrală
  • 100g de făină de migdale
  • 3 mere mici
  • 2 ouă
  • 3 linguri de miere
  • 150g de iaurt grecesc
  • 80g de unt
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 1 linguriţă de esenţă naturală de portocale (homemade)
  • 2 linguriţe de praf de copt

 

Mod de preparare:

  1. Am amestecat într-un bol ingredientele uscate: făina, făina de migdale, praful de copt, scorţişoara şi esenţa de portocale. Făina am cernut-o!
  2. Separat, într-un alt bol, am omogenizat ouăle cu mierea, untul topit şi iaurtul. Apoi, am vărsat ingredientele lichide peste cele uscate şi am amestecat cu un tel până am obţinut o compoziţie omogenă.
  3. Peste aluat am adăugat merele rase (pe răzătoarea mare) şi scurse parţial de suc. Am folosit mere Royal Gala care sunt destul de zemoase. Am amestecat bine.
  4. Într-o tavă pentru brioşe am pus hârtie de copt (pentru brioşe) şi le-am umplut aproape în totalitate. Brioşele nu cresc foarte mult.
  5. Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade Celsius şi am lăsat brioşele la copt timp de aproximativ 25-30 de minute. Puteţi face testul cu scorbitoarea să fiţi siguri că sunt coapte.

Ce bine miros!!! Şi sunt foarte gustoase, cu o textură uşor umedă. Cea mică a validat noua reţetă :).

 

Alte reţete de brioşe:

Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove

Brioşe cu afine

 

 

 

Pentru a nu pierde ultimele reţete, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un gram de inspiraţie în plus mă găsiţi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *