Le-am numit pachețele pentru modul în care se împachetează aluatul și pentru faptul că sunt mici. Cu cuvântul „plăcințele” nu mă prea împac. Dar să nu ne împiedicăm în termeni. Ideea este că pachețelele acestea cu pere și migdale sunt tare bune și nu sunt dificil de realizat.

Ca aproape toate rețetele de pe blog, și aceasta are o poveste. De fiecare dată când fac papanași la cuptor, îmi rămâne brânză de vaci. Cel mai des o includ în gofre sau budinci cu mei, dar voiam să fac altceva de această dată. Mi-a venit ideea să includ brânza de vaci într-un aluat din care să fac plăcinte. Aluatul este mai versatil de atât și poate fi folosit și la biscuiți, de exemplu.

Mai jos, găsiți toate ingredientele de care aveți nevoie pentru aceste pachețele delicioase. 

 

Ingrediente: 

Pentru 22 de bucăți

 

Pentru aluat

  • 250g făină
  • 150g brânză de vaci grasă
  • 50g smântână (20% grăsime)
  • 1 ou
  • 6 lg ulei de floarea soarelui (40g)
  • 40g zahăr vanilat
  • coaja de la o jumătate de lămâie
  • 1 lgță praf de copt
  • un praf de sare

 

Pentru umplutură

  • 4 pere (350-370g)
  • 20g migdale măcinate (fin)
  • 1 cub unt
  • 50g zahăr brun
  • 1 lg suc de lămâie
  • scorțișoară
  • vanilie

+ zahăr pudră pentru decor (opțional)

+ 1 ou (pentru uns)

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Într-un bol, am amestecat următoarele ingrediente: zahărul, brânza de vaci (cât de uscată posibil), coaja de lămâie, uleiul, oul, smântâna și un praf de sare. Separat, am amestecat făina cu praful de copt. Pe acestea le-am cernut peste compoziția obținută. Am frământat cu mâna până s-au încorporat toate ingredientele. 

Aluatul obținut l-am învelit în folie alimentară și l-am dat la rece, la frigider, timp de 30 de minute. 

◊ Vă sfătuiesc să optați pentru lămâi a căror coajă nu este tratată cu pesticide precum imazalilul, pirimetanilul şi proclorazul şi nici nu sunt ceruite cu ceară de carnauba ori shellac. Acestea nu sunt recomandate consumului uman! Dacă nu găsiți lămâi netratate, coaja de lămâie o puteți înlocui cu coajă de lămâie uscată. Se găsește în comerț. De asemenea, puteți face acasă un preparat asemănător. Găsiți pe blog cum fac eu esența de lămâie

 

Pasul 2

Cât aluatul a stat la rece, m-am ocupat de umplutură. Am spălat și am decojit perele. Le-am tăiat în cubulețe. 

Într-o tigaie de wok, am topit untul, am adăugat perele, zeama de lămâie, zahărul, scorțișoara și vanilia. Cantitățile de zahăr și scorțișoară rămân la alegerea voastră, în funcție de preferințele pe care le aveți, dacă vă doriți o umplutură mai mult sau mai puțin dulce, mai aromată sau cu o cantitate mai mică de scorțișoară.

Am lăsat perele să se gătească puțin, pe o treaptă înaltă a plitei (treapta 7, în cazul meu) cât să se închege umplutura. Eu prefer să simt bucăți de fructe în plăcinte, să nu le transform într-o pastă. La final, când umplutura s-a răcorit, am adăugat migdalele măcinate. Umplutura trebuie să fie rece și fără zeamă înainte de a o pune în plăcinte.

 

Pasul 3

Am pudrat masa de lucru cu puțină făină și am împărțit aluatul în 2 părți egale. Fiecare parte am întins-o într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui decupător (puteți folosi și un pahar), am decupat din foaia de aluat forme rotunde de 8 cm. Fiecare formă am întins-o puțin cu sucitorul. 

Bucățile de aluat care cad le puteți refolosi. 

 

 

Pasul 4

În fiecare formă am adăugat umplutură, dar fără să ating marginile. Am pliat fiecare formă în două și am sigilat marginile cu ajutorul unei furculițe. Dacă umplutura atinge marginile, sigilarea s-ar putea să fie compromisă și pachețelele s-ar putea desface la copt. 

 

 

Pasul 5

Pachețelele le-am așezat într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Între timp, am încins cuptorul la 200° C, setat să difuzeze căldură sus-jos, fără ventilație. Pachețelele le-am uns cu ou bătut și le-am dat la copt, pe treapta din mijloc a cuptorului, timp de 20 de minute. 

Când am scos pachețelele din cuptor, le-am pudrat cu puțin zahăr pudră. Le-am așezat pe un grătar și le-am lăsat să se răcească.

 

 

Au ieșit tare bune! Îmi place mult acest aluat cu brânză de vaci și plănuiesc să-l folosesc și pentru alte preparate. De umplutură nici nu mai zic. Este una dintre preferatele mele. 

 

 

Poftă bună!

 

Alte plăcinte pe care poate vreți să le încercați 🙂

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Un comentariu on Pachețele cu pere și migdale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *