Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul).
Dacă nu mă urmăriți de multă vreme, insist să citiți disclaimer-ul de mai jos pentru a evita confuziile. Pe scurt, nu sunt nutriționist, nu creez meniuri personalizate și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea, în timpul de care dispun, și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.
Scurt disclaimer
În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa.
Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă).
Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.
Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu.
Mic dejun
Luni
♦ Ou fiert + sandwich cald cu cașcaval (cu pâine de ovăz cu sorg și hrișcă) + ardei, roșii și castraveți (pt. Antonia și Horațiu). Horațiu a avut brânză (emmentaler) în loc de sandwich cald.
♦ Toast cu avocado, ou fiert și roșii (cu pâine de ovăz cu sorg și hrișcă).
Marți
♦ Budincă de mei servită cu dulceață de căpșuni cu busuioc (făcută în casă, cu conținut redus de zahăr). Pe blog, găsiți mai multe variante de budincă de mei.
Miercuri
♦ Budincă de mei servită cu dulceață de căpșuni cu busuioc (făcută în casă, cu conținut redus de zahăr).
Joi
♦ Ou (la tigaie) + tartine cu brânză (preferăm brânza pufoasă de la Delaco) + roșii + castraveți (pt. Antonia și Horațiu).
♦ Cottage cheese cu banană, granola și piersică plată (pt. mine).
Vineri
♦ Iaurt grecesc cu mix de semințe măcinate, cereale, mango și piersică plată. De această dată, s-au mâncat inelușele bio crocante cu miere de la Republica BIO. Cu codul FLAVIA10, aveți 10% reducere la toate produsele la preț întreg pe care vă doriți să le comandați de pe site-ul celor de la Republica BIO.
Gustare
Luni → Mango (la prima gustare, la școală) + iaurt grecesc cu cereale (inelușe cu miere) și piersică plată (la a doua gustare, acasă).
Marți → Prune cu scorțișoară + felii de măr +biscuiți (gustarea 1) + budincă de mei cu „ciocolată” (avocado + banană + cacao), căpșuni, afine și mix de semințe (gustarea 2). Pe blog, găsiți mai multe variante de budinci de chia.
Miercuri → Zmeură + baton cu orez expandat (gustarea 1) + budincă de mei (gustarea 2).
Joi → Brioșe cu nucă și ciocolată – fără zahăr adăugat (gustarea 1) + brioșă și prune (gustarea 2).
Vineri → Mango și piersică plată. Mango am avut de la Tropical Fruit Paradise și a fost delicios.
Prânz
Luni
◊ Gulyas cu cârnați (la slow cooker). S-a servit cu castraveți murați și murătură de gogoșari cu muștar.
Marți
◊ Orez cu legume (mazăre + morcov) cu turmeric + piept de pui marinat în sos de soia.
Miercuri
◊ Orez cu legume (mazăre + morcov) + piept de pui (pt. Horațiu)/+ creveți cu unt și usturoi (pt. mine și Antonia). Creveții i-am gătit în cuptor. Aici aveți rețeta.
Joi
◊ Supă cremă de linte cu cartof dulce (la multicooker) servită cu semințe de dovleac și pătrunjel (pt. Antonia).
◊ Salată de paste (pentru mine și Horațiu) cu ton, feta și legume (fasole roșie, porumb, ardei, roșii, castraveți, morcov, ceapă verde).
Vineri
◊ Sandwich cu ou, șuncă, cașcaval, salată iceberg, baby spanac, ardei și castraveți. Mie mi l-am adaptat într-o variantă cu mai puțină pâine.
Ai mei zic că fac monster sandwich-uri. De exemplu, pentru Horațiu, fiecare ingrediente este în dublu strat, așa că iese un sandwich generos și sățios. Pâinea o fac în casă (cu ovăz, sorg și hrișcă).
Cină
Luni
♦ Pate de ficat de pui (cu pâine de ovăz cu sorg și hrișcă) + legume proaspete (roșii, ardei, castraveți) + porumb fiert (la multicooker).
Marți
♦ Gulyas – ce a mai rămas (pt. Horațiu).
♦ Bruschete cu pesto, mozzarella și roșii (pentru mine și Antonia).
Miercuri
◊ Supă cremă de linte cu cartof dulce (la multicooker) servită cu semințe de dovleac și pătrunjel (pt. Antonia).
◊ Platou rece: zacuscă (cu fasole – din producția proprie), salam (îl recomand pe cel de vară, de la Szekely, cu eticheta curată), slănină (cu carne – tot de la Szekely), brânză și legume proaspete.
Joi
◊ Friptură de miel (la slow cooker) cu cartofi la cuptor + salată pt. Antonia (salată iceberg, baby spanac, roșii și castraveți)/salată de ardei copți (pentru mine și Horațiu).
Vineri
♦ Paste din orez, porumb și hrișcă cu sos de sfeclă coaptă (pt. Antonia) – una dintre mesele ei preferate.
♦ Platou rece, similar cu cel de miercuri.
Săptămâna aceasta a fost foarte solicitantă, așa că vineri, am anulat planurile legate de bucătăreală și am optat pentru cele mai simple variante pe care le-am avut la îndemână. Bine, nici astea nu-s chiar atât de simple când ai și pâine de copt. 🙂
Sper să găsiți inspirație în meniul nostru și/sau în meniurile anterioare!
Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări. ![]()
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.





