În sezonul rece (și nu numai), imunitatea noastră are nevoie de un aliat puternic. Astăzi, vreau să vă împărtășesc o rețetă simplă de jeleuri, un trio în care natura a adunat tot ce a avut mai bun: cătină, miere de mană și turmeric latte. Din doar 4 ingrediente (la cele menționate se adaugă agar agar-ul) puteți să vă pregătiți acasă jeleuri pline de vitamine, ușor de consumat, potrivite pentru întreaga familie.
Această rețetă o puteți pregăti în 2 variante, sub formă de jeleuri sau de sirop, în funcție de preferințe. În cazul în care optați pentru a doua variantă, nu aveți nevoie de agar agar.
Înainte de a vă împărtăși rețeta, vreau să vă dau câteva detalii despre ingredientele pe care le-am folosit.
Cătina
- Oferă numeroase beneficii, fiind bogată în vitamine (C, A, E, complexul B), antioxidanți și acizi grași.
Mierea de mană
- Are o compoziție chimică complexă. „Aceasta include enzime, vitamine precum vitamina C, B1, B2, B6, minerale precum potasiu, fosfor, calciu, magneziu, zinc, antioxidanți și zaharuri naturale. Datorită acestei compoziții nutritive variate, mierea de mană constituie o sursă excelentă de energie și are proprietăți terapeutice puternice.” (conform MedLife)
Turmeric latte
- Este o combinație de superalimente cu proprietăți nutritive creată de Republica BIO. Conține pudră de turmeric, pudră de cocos, scorțișoară Ceylon, piper negru (piperina crește absorbția curcuminei prezentă în turmeric) și pudră de ghimbir.
Agar agar
- Este un agent de gelifiere termoreversibil din alge de mare, considerat a fi de 8 ori mai puternic decât gelatina. Nu are culoare, miros și nu influențează gustul preparatelor.
Ingrediente:
- 220g boabe de cătină
- 50 ml apă (o puteți înlocui cu zeamă de portocală sau de lămâie)
- 1 lg (15g) turmeric latte
- 6g agar-agar
- 4 lg miere de mană
Mod de preparare:
Pasul 1
Întâi, cu blenderul, am mixat boabele de cătină cu apa. Am trecut compoziția printr-o sită și am obținut 180g suc de cătină. L-am turnat într-o oală și am pus oala pe foc, la foc mediu.
Pasul 2
Când sucul de cătină a dat 2 clocote, am adăugat agar agar-ul. Am amestecat bine și am mai lăsat sucul să dea 2-3 clocote. Agar agar-ul nu îngroașă imediat compoziția, ci pe măsură ce aceasta se răcește, așa că, din momentul în care o luați de pe foc, ar fi bine să lucrați cât de repede cu ea.
Pasul 3
Am luat oala de pe foc și am adăugat turmeric latte-ul și mierea. Am amestecat bine și am repartizat compoziția în forme de silicon pe care le-am dat la frigider. Le ajunge vreo 2 ore pentru ca jeleurile să fie bine închegate, dar eu prefer să le las peste noapte.
Să știți că mierea de mană nu este la fel de dulce ca mierea clasică, așa că puteți să suplimentați cantitatea dacă vreți ca jeleurile voastre să fie mai dulci. Cătină are un gust pronunțat. Bineînțeles, puteți să adăugați în compoziție ceea ce credeți că vă ajută la capitolul gust și nutrienți.
Dați-mi de veste dacă încercați aceste jeleuri. 🙂
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.



