Unele gustări sunt atât de ușor de făcut încât și cei mici le pot prepara … Aceste biluțe cu migdale și curmale, fără coacere și fără gluten, sunt un exemplu de gustare simplă, dulce și plină de nutrienți. Dați-le o șansă și spuneți-mi dacă sunt pe gustul vostru. Mai jos, vă las alte câteva idei de gustări asemănătoare.
Ingrediente:
Pentru 9 biluțe mari
- 40g fulgi de ovăz mici (fără gluten)
- 50g migdale
- 8 curmale (aprox. 50g)
- 1 lg semințe de chia (aprox. 8g)
- 10-20g miere crudă de mană
- 1 lg ulei de cocos + pt. modelarea biluțelor
- 50 ml băutură vegetală
Mod de preparare
Pasul 1
Curmalele le-am tăiat mărunt și le-am hidratat împreună cu fulgii de ovăz și semințele de chia pentru aproximativ 30 de minute în băutură vegetală de cocos cu orez. Voi puteți opta pentru cea pe care o preferați.
Pasul 2
Între timp, migdalele le-am prăjit ușor în tigaie pentru a le intensifica aroma. Când s-au răcit, le-am măcinat (în râșnița pentru cafea).
Pasul 3
Am amestecat toate ingredientele și am dat compoziția la frigider timp de aprox. 10 minute pentru ca modelarea biluțelor să fie mai ușoară.
Pasul 4
Cu mâinile unse cu ulei de cocos, am format 9 biluțe mari. Le-am păstrat la frigider (altfel se înmoaie) într-o caserolă cu capac.
Simplu și delicios! 🙂
Alte idei de rețete fără coacere
♥ Batoane cu orez expandat, unt de arahide și ciocolată
♥ Tartă cu cremă de cocos, ciocolată și biscuiți speculoos
♥ Batoane cu unt de arahide şi pudră de roşcove
♥ Batoane fără coacere, cu nuci pecan și semințe (fără zahăr)
♥ Batoane cu cocos și ciocolată (fără gluten și fără lactoză)
♥ Bomboane raw cu cacao şi unt de arahide
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.





