Unele gustări sunt atât de ușor de făcut încât și cei mici le pot prepara … Aceste biluțe cu migdale și curmale, fără coacere și fără gluten, sunt un exemplu de gustare simplă, dulce și plină de nutrienți. Dați-le o șansă și spuneți-mi dacă sunt pe gustul vostru. Mai jos, vă las alte câteva idei de gustări asemănătoare.

 

Ingrediente:

Pentru 9 biluțe mari

 

Mod de preparare

 

Pasul 1

Curmalele le-am tăiat mărunt și le-am hidratat împreună cu fulgii de ovăz și semințele de chia pentru aproximativ 30 de minute în băutură vegetală de cocos cu orez. Voi puteți opta pentru cea pe care o preferați. 

 

Pasul 2

Între timp, migdalele le-am prăjit ușor în tigaie pentru a le intensifica aroma. Când s-au răcit, le-am măcinat (în râșnița pentru cafea). 

 

Pasul 3

Am amestecat toate ingredientele și am dat compoziția la frigider timp de aprox. 10 minute pentru ca modelarea biluțelor să fie mai ușoară. 

 

Pasul 4

Cu mâinile unse cu ulei de cocos, am format 9 biluțe mari. Le-am păstrat la frigider (altfel se înmoaie) într-o caserolă cu capac. 

 

Simplu și delicios! 🙂

 

 

Alte idei de rețete fără coacere

♥ Batoane cu orez expandat, unt de arahide și ciocolată

♥ Tartă cu cremă de cocos, ciocolată și biscuiți speculoos

♥ Batoane cu unt de arahide şi pudră de roşcove

♥ Batoane fără coacere, cu nuci pecan și semințe (fără zahăr)

♥ Batoane cu cocos și ciocolată (fără gluten și fără lactoză)

♥ Bomboane raw cu cacao şi unt de arahide

 

 


 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *