Mai jos, găsiți meniul săptămânii trecute, cu explicațiile aferente + rețetele (acolo unde este cazul). 

Dacă nu mă urmăriți de multă vreme, insist să citiți disclaimer-ul de mai jos pentru a evita confuziile. Pe scurt, nu sunt nutriționist, nu creez meniuri personalizate și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea, în timpul de care dispun, și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.

 

 

Scurt disclaimer 

👉 În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
👉 Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
👉 Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
👉 În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa. 
👉 Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă). 
👉 Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.

👉 Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu. 

 

Mic dejun

 

Luni

♦ Sandwich cald cu șuncă și cașcaval (cu pâine de ovăz cu sorg și hrișcă) + roșii și castraveți (pt. mine și Antonia).

♦ Crenvuști (pt. Horațiu). Cumpăr foarte rar crenvuști (Antoniei nu îi plac), de vreo 3 ori pe an, și întotdeauna din același loc, de la un magazin unde se găsesc produse de la producători locali, cu eticheta curată. Dacă sunteți din Cluj/Florești, în Florești găsiți Magazinul fără E-uri

 

Marți 

♦ Ouă la tigaie cu pâine cu brânză (pt. Antonia)/ cașcaval și șuncă (de la Szekely) pentru Horațiu + castraveți, roșii și ardei.

♦ Toast cu avocado, ceapă verde, roșii și ouă (pt. mine).

 

Miercuri

Gofre cu brânză de vaci servite cu dulceață făcută în casă, cu conținut redus de zahăr, de căpșuni și de caise cu portocală și mentă (pt. ai mei). Eu le-am servit cu budincă proteică, zmeură și afine.

 

Gofre cu brânză de vaci

 

Joi

♦ Tartine cu brânză (brânza pufoasă de la Delaco este printre preferatele Antoniei) cu ardei și castraveți.

♦ Pâine cu pastă de ton (cumpărată) și ardei (pt. mine).

 

Vineri

♦ Mini pancakes cu ovăz, mix de semințe măcinate și iaurt servite cu nuci și miere de cimbru. Revin cu rețeta. 🙂 

 

Gustări + desert

 

Luni → Măr + pară

 

MarțiZmeură + baton cu orez expandat (gustarea 1) + smoothie cu căpșuni, banane și mix de semințe măcinate (gustarea 2).

Am sărbătorit-o pe mama, așa că am avut și desert, prăjitură cu migdale și zmeură

 

 

Miercuri → Brioșe cu ovăz, măr și stafide, fără zahăr, gătite la airfryer. Revin cu rețeta. 🙂

 

Joi  Prune și nectarină cu scorțișoară (gustarea 1) + iaurt grecesc cu zmeură, banană și inelușele bio crocante cu miere de la Republica BIO. Cu codul FLAVIA10, aveți 10% reducere la toate produsele la preț întreg pe care vă doriți să le comandați de pe site-ul celor de la Republica BIO (gustarea 2). 

 

Vineri → Măr copt cu scorțișoară și miere de cimbru. 

 

Prânz

 

Luni 

Tartă cu spanac și ricotta (pt. mine și Antonia).

Tartă cu șuncă și ciuperci (pt. Horațiu). 

 

Marți

Tartă cu spanac și ricotta (pt. mine și Antonia).

Ciorbă de perișoare … cu tarhon în oțet pentru mine. Eu o fac cu muuulte perișoare și legume. 

 

Miercuri

Tocăniță de porc cu sos de legume (la multicooker) și orez. 

 

Joi

Tocăniță de porc cu sos de legume (la multicooker) și orez. 

 

Tocăniță de porc cu sos de legume

 

Vineri

◊ Paste (mix de 3 tipuri de paste – de porumb, hrișcă și linte) cu pesto, mozzarella și roșii. 

 

Cină

 

Luni 

Ciorbă de perișoare

 

Marți

Aripioare de pui rumenite la airfryer cu cartofi la cuptor, castraveți murați și murătură de hrean cu măr. 

 

Aripioare de pui rumenite la airfryer

 

Miercuri

◊ Omletă cu cașcaval (pt. Antonia)/cârnați (pt. mine și Horațiu) + salată cu baby spanac, salată iceberg, ceapă verde, ardei, roșii, castraveți, porumb, fasole roșie și quinoa. 

 

Joi

◊ Mămăligă cu brânză (cașcaval, cottage cheese, brânză de burduf – în funcție de preferințe) și iaurt grecesc. Aici avem preferințe diferite: Antoniei îi fac boț (bulz) cu cașcaval; Horațiu mănâncă mămăliga în straturi, cu brânză de burduf, iar eu o prefer cu cottage cheese.

 

Vineri

♦ Platou rece: zacuscă (cu fasole – din producția proprie), salam (îl recomand pe cel de vară, de la Szekely, cu eticheta curată), brânză și legume proaspete + bruschete cu pesto, mozzarella și roșii (pt. mine și Antonia). 

 

Sper să găsiți inspirație în meniul nostru și/sau în meniurile anterioare!

 

Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări. 🙂

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *