Dacă vreți să pregătiți o masă rapidă, vă dau o idee simplă și delicioasă: aripioare de pui la airfryer. Se rumenesc perfect, sunt suculente, iar marinada o puteți adapta după gustul vostru. Eu aleg întotdeauna să adaug muștar în marinadă pentru că frăgezește carnea și îi oferă o aromă subtilă.

Dacă optați și pentru o garnitură, după ce airfryer-ul rumenește aripioarele, le puteți păstra la cald cât vă ocupați de cartofi. Îi tăiați cuburi, îi masați cu puțin ulei de măsline și boia afumată și în 14-15 minute, pe prima funcție a airfryer-ului Halo Air XL de la Breville, garnitura este gata de servit. În piețe, găsiți cartofi noi, așa că sunt numai buni de pus pe masă alături de aceste aripioare pline de gust.

Pentru această rețetă, am pregătit un sos de smântână cu usturoi, sare și pătrunjel. La fel de bine ar merge și un sos cu iaurt grecesc și usturoi verde. Rețeta o găsiți aici.

Să revenim la aripioarele de pui …

Ingrediente: 

  • aprox. 1 kg aripioare de pui (fără vârfuri)

Pentru marinadă

  • 1 lg generoasă de muștar
  • 1 lg de ketchup dulce
  • 3-4 lg ulei de măsline
  • 1/2 lgță boia dulce
  • 1/2 lgță piper
  • 1 lgță sare
  • 2 căței de usturoi

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, m-am ocupat de aripioare. Le-am îndepărtat vârfurile (au doar piele și os) tâindu-le din articulație. Le puteți păstra pentru a le fierbe într-o supă de pui. În magazine, găsiți și aripioare de pui fără vârfuri.

Le-am curățat de urmele de pene, le-am spălat și le-am șters bine cu hârtie de bucătărie. Le-am lăsat deoparte până m-am ocupat de marinadă.

Pasul 2

Pentru marinadă, am amestecat ingredientele de mai sus, în cantitățile menționate (cățeii de usturoi i-am dat pe o răzătoare mică). Voi le puteți ajusta în funcție de preferințe. Dacă vă doriți ca aripioarele voastre să fie picante, puteți înlocui boiaua dulce cu una iute și/sau puteți adăuga piper Cayenne ori fulgi de chili.

Pasul 3

Marinada am turnat-o peste aripioare și am amestecat bine pentru ca toate bucățile de carne să fie acoperite de acest mix de condimente. Din acest punct, aveți 2 opțiuni:

  1. Gătiți aripioarele imediat.
  2. Lăsați aripioarele la marinat timp de câteva ore sau peste noapte.

Dacă optați pentru a 2-a variantă, înainte de a le găti, trebuie să le scoateți din frigider și să le lăsați pe blatul din bucătărie pentru a ajunge la temperatura camerei. Ca regulă generală, indiferent ce tip de carne gătim, ea trebuie adusă la temperatura mediului ambiant.

Pasul 4

Am uns tăvița airfryer-ului cu puțin ulei de măsline și am așezat aripioarele. Le-am gătit pe cea de-a 2-a funcție a airfryer-ului Halo Air XL de la Breville, cea pentru pui, la 200°C, timp de 16 minute. După acest timp, le-am întors și am mai adăugat 4 minute de gătire pe aceeași funcție, la aceeași temperatură.

Aripioarele au ieșit perfecte! Cum vă spuneam mai sus, sunt o opțiune delicioasă pentru o masă rapidă pe care să o serviți cu sau fără garnitură … ori cu o salată bogată în legume. Totuși, n-aș renunța la sos. 🙂

Poftă bună!

P.S: Nu uitați să-mi dați de veste dacă le încercați! 🙂

Alte rețete (dulci și sărate) gătite la airfryer: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *