Știu că vă plac rețetele la multicooker, așa că am revenit cu o rețetă simplă și gustoasă, ciorbă de perișoare. Pentru mine, este o rețetă cu gust de copilărie. Aromele ciorbei am învățat să le potrivesc de la mama și de la bunica mea.

De multe ori, aleg să gătesc ciorbele în multicooker, pentru că economisesc timp, o resursă extrem de prețioasă. Pun toate ingredientele în oală și pot să îmi văd de alte treburi ori chiar să plec de acasă. Știu că oala își face treaba, adaug la touche finale și ciorba poate fi servită.

Mai jos, găsiți ingredientele și modul în care eu pregătesc ciorba de perișoare la multicooker.

Ingrediente:

Pentru 6-7 porții

  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei kapia sau gras
  • 1 bucată de praz
  • 1/2 ceapă albă
  • bază pentru mâncăruri
  • aprox. 200ml suc de roșii
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel
  • tarhon (opțional)
  • 2 lg smântână (opțional)

Pentru perișoare

  • 350 – 400g carne tocată (amestec de porc cu vită)
  • 1/2 ceapă albă
  • 2 lg orez cu bobul rotund
  • sare
  • piper
  • boia afumată
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare: 

Pasul 1

Tai legumele în cubulețe. Aici depinde de voi cum le preferați, ce legume preferați și în ce cantitate. Până la urmă, ca la orice ciorbă, ingredientele și cantitățile depind de preferințele voastre.

Pasul 2

Adaug condimentele: sare, piper și bază pentru mâncăruri. Eu aleg una cu eticheta curată, fără monoglutamat și alte nebunii.

Pasul 3

Cum fac perișoarele? În primul rând, eu le prefer micuțe. 🙂 Carnea o amestec cu restul ingredientelor.

Fac aici câteva precizări:

  • ceapa o toc mărunt, la fel și frunzele de pătrunjel
  • spăl bine orezul înainte de a-l adăuga în compoziție
  • îmi place aroma pe care o dă boiaua afumată
  • nu adaug ou în compoziție

Amestec bine și formez perișoarele cu mâinile ude.

Pasul 4

Adaug în oală apă, aproximativ 2l. Apoi, adaug și perișoarele. Eu adaug perișoarele după ce pun apa pentru a evita ca acestea să se spargă/împrăștie. Tot acum adaug și sosul de roșii.

Pasul 5

Închid supapa de presiune a multicookerului și setez oala pe programul Soup, treapta High, la 20 de minute. Când programul ajunge la final, deschid supapa cu grijă și las ciorba să se odihnească vreo 5-10 minute. Adaug pătrunjelul verde tocat, tarhonul tocat (de obicei, am tarhon la borcan, de la bunica) și dreg ciorba cu smântână. Pun smântâna într-un bol și o „împrietenesc” cu ciorba, puțin câte puțin, până când smântâna ajunge la o temperatură apropiată de cea a ciorbei (să nu se „zboare”, cum ar zice bunica).

Prefer să gust ciorba puțin răcorită, să mă asigur că-i simt bine gustul și nu adaug condimente prea multe. Dacă este nevoie, mai adaug sare și piper.

Din acest punct, se poate servi cu poftă, în mod ideal cu un călcâi de pâine caldă și cu un ardei iute murat. 🙂

Poftă bună!

Alte idei de ciorbe și supe creme: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

4 Comments on Ciorbă de perișoare (la multicooker)

    • Salut, Otilia

      Eu pot să îl recomand doar pe cel pe care îl folosesc, cel de la Crock Pot. Eu sunt mulțumită de el, chiar foarte mulțumită, dar nu am nici termen de comparație cu o altă oală asemănătoare.

  1. Buna! Chiar vreau sa incerc si eu. Dar la multicooker, cand se pun legumele pt ciorba in oala? Inainte de apa si inainte de perisoare?

    Ai incercat sa faci si alte ciorbe la multicooker?

    Multumesc 🤗

    • Salut

      De obicei, eu pun legumele, apa și apoi perișoarele.

      Am încercat și alte ciorbe: de legume, fasole și rădăuțeană. Pe blog, la secțiunea Rețete – Supe & Ciorbe găsești câteva rețete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *