Primul cobbler făcut la noi în bucătărie vede lumina zilei și apare astăzi blog, pentru că era musai să împărtășesc rețeta cu voi. 🙂 Știu că și voi, la fel ca mine, sunteți în căutare de rețete simple și gustoase.

Ce este cobbler-ul? Un desert american pe bază de fructe. Aduce puțin cu clafoutis-ul, dar nu conține ouă. Seamănă cu un crumble, dar nu are acel strat foarte crocant deasupra fructelor. Din câte am văzut, cobbler-ul se poate găti în mai multe moduri:

  1. Un strat de fructe peste care se pune, din loc un loc, un aluat de biscuiți.
  2. Un aluat mai lichid decât cel de biscuiți peste care se adaugă stratul de fructe.

Eu am optat pentru cea de-a doua variantă, puțin adaptată. De fapt, nu am urmat o rețetă clasică de cobbler, ci am adaptat-o după preferințele mele. În aluat veți regăsi banane. Scopul a fost să reduc cantitatea de zahăr, așa cum procedez cu majoritatea rețetelor dulci pe care le fac. Mai jos, veți găsi ingredientele pe care le-am folosit și modul de preparare.

Ingrediente: 

Pentru 4 porții

  • 70g unt (topit)
  • 2 banane (220g – cântărite fără coajă)
  • 230ml lapte
  • 120g făină
  • 70g zahăr vanilat (20g pentru căpșuni)
  • extract de vanilie
  • 1 lgță praf de copt
  • fulgi de ciocolată (10g – opțional)
  • 250g căpșuni

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, am pregătit căpșunile. După ce le-am spălat bine, Antonia mi-a fost de mare ajutor, le-a îndepărtat codițele și le-a tăiat în 4, în 6, în funcție de dimensiunile lor. Bucățile de căpșuni le-am pus într-un bol și am adăugat peste ele 20g de zahăr.

Pasul 2

Am trecut la prepararea aluatului. Am topit untul (70g) și peste el, într-un bol încăpător, am adăugat bananele zdrobite cu furculița, laptele și extractul de vanilie. Am amestecat bine.

Peste acest amestec, am adăugat făina combinată cu praful de copt și zahărul (50g). Am amestecat cât să se omogenizeze aluatul. Nu am insistat prea mult.

Pasul 3

Aluatul obținut l-am împărțit în 4 vase ramekin (∅ 12cm). Mi-a intrat aproximativ un polonic de aluat/formă. Apoi, peste aluat, am adăugat bucăți de căpșuni în fiecare formă, aproximativ 2 linguri/formă. La sugestia Antoniei sau poate că ar fi mai corect să spun pentru plăcerea Antoniei, am adăugat câțiva fulgi de ciocolată în fiecare formă. Este un ingredient opțional pe care îl puteți omite.

Pasul 4

Am încins cuptorul la 180° Celsius și am dat mini cobblerele la copt timp de 40-45 de minute. În ultimele 5 minute de coacere am mărit temperatura la 200° Celsius și am pornit și ventilația cuptorului.

Lăsați cobblerele să se răcorească puțin după ce le scoateți din cuptor. Le puteți servi ca atare sau cu un glob de înghețată de vanilie. Noi am optat pentru cea de-a doua variantă.

Să știți că este delicios și a doua zi, rece, servit tot cu înghețată, bineînțeles. Să nu credeți că nu-i bun simplu, dar deserturile cu fructe (și nu numai) + înghețata de vanilie = vis paradis (pentru mine).

Poftă bună să aveți! Dacă încercați rețeta, nu uitați să-mi dați de veste și să-mi spuneți dacă a fost pe placul vostru. 🙂

Alte rețete delicioase cu fructe: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *