I-am zis brownie pentru că suna mai bine decât ovăz copt ori budincă de ovăz. Voi puteți să-i spuneți cum vreți. Cert este că are în compoziție cacao, un pic de ciocolată, unt de arahide și fulgi de ovăz din belșug. În schimb, nu conține făină, ouă, lactate și nici zahăr rafinat. Să-i spunem brownie vegană (depinde în ce categorie includeți mierea).

Nu mă lungesc prea mult cu vorba și vă las, mai jos, ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 

  • 180g fulgi de ovăz (mici)
  • 350ml lapte vegetal
  • 50g unt de arahide neîndulcit
  • 40-50g miere
  • 20g pudră de cacao
  • 10g semințe de chia
  • 2 banane
  • 30-40g ciocolată (opțional)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

+ unt și pesmet pentru tapetarea tăvii

Mod de preparare: 

Pasul 1

Într-un bol încăpător, am amestecat fulgii de ovăz cu untul de arahide, semințele de chia, vanilia, sarea, mierea și laptele vegetal. Eu am folosit lapte vegetal de orez cu cocos. Dacă vreți să obțineți o brownie mai dulce, puteți suplimenta cantitatea de miere.

Am lăsat compoziția să se odihnească vreo 20 de minute la temperatura camerei.

Pasul 2

Am adăugat bananele zdrobite cu ajutorul unei furculițe și ciocolata. Puteți folosi ciocolată pe care să o mărunțiți sau fulgi de ciocolată. Eu am folosit fulgi de ciocolată neagră.

Dacă credeți că aveți o compoziție prea densă, puteți adăuga 50 ml de lapte.

Pasul 3

Am uns o tavă termorezistentă, de 20×20 cm, cu unt și am tapetat-o cu puțin pesmet. Am adăugat compoziția și am dat-o la copt, în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius, setat să difuzeze căldură sus-jos, pe treapta din mijloc, pentru 30 de minute.

Et voilà! Am obținut un soi de brownie vegană bună de inclus într-un mic dejun dulce ori de servit la gustare. Este bună atât călduță, cât și rece, potrivită de înfulecat cu poftă după ce s-a răcorit sau chiar și 2 zile mai târziu.

Poftă bună!

Alte rețete cu fulgi de ovăz: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *