Voiam să pregătesc o rețetă nouă pentru micul dejun și mi-a venit ideea unei prăjituro-budinci cu zmeură și fulgi de ovăz, așa că am plecat în căutarea fructelor. Știți cum e atunci când cauți ceva și nu găsești, iar când nu îți trebuie, găsești la tot pasul? Cam așa a fost și cu zmeura pentru această rețetă. N-am găsit-o nicăieri! În schimb, am găsit căpșuni. „Întâlnirea” noastră a fost la fix, pentru că Antonia și-ar fi dorit ca această prăjitură să fie cu căpșuni în loc de zmeură.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 40-50g miere
- 170ml lapte vegetal (cocos cu orez)
- 2 lg ulei de cocos
- 1 banană
- 180g fulgi de ovăz
- 70g făină integrală
- 1/2 lgță praf de copt
- 1 lgță scorțișoară
- vanilie
- 200g căpșuni
Mod de preparare:
Pasul 1
În blender, am amestecat ouăle, mierea, laptele vegetal, uleiul de cocos (în stare lichidă) și banana până am obținut o compoziție omogenă.
Separat, am amestecat ingredientele uscate: fulgii de ovăz (am folosit fulgi mici, subțiri), făina integrală, praful de copt, scorțișoara și vanilia.
Pasul 2
Într-un bol încăpător, am amestecat compoziția lichidă cu ingredientele uscate și am lăsat compoziția să se odihnească timp de 20-30 de minute. Apoi, am încorporat căpșunile pe care le-am tăiat în 2 sau în 4, în funcție de cât de mari erau.
Pasul 3
Am uns o tavă (20×20 cm) cu unt de cocos (puteți folosi și unt de origine animală) și am turnat compoziția. Am încins cuptorul la 180° Celsius și am dat prăjitura la copt timp de aproximativ 30 de minute.
Gustul a fost minunat, iar textură prăjiturii a fost ușor umedă. Din păcate, o poză mai bună nu a reușit să prindă, pentru că se dorea a fi gustată de îndată ce a ieșit din cuptor.
O puteți servi la desert sau la micul dejun, cu o cană de lapte cald dacă așa vă cade bine. 🙂 Merge perfect și cu unt de arahide și fructe proaspete.
Poftă bună! 🙂
Alte rețete pentru micul dejun:
- Idei pentru un mic dejun sănătos și sățios
- Mic dejun la pahar
- Prăjitură cu banane și cremă de brânză
- Salată de fructe cu quinoa și busuioc
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.