Voiam să pregătesc o rețetă nouă pentru micul dejun și mi-a venit ideea unei prăjituro-budinci cu zmeură și fulgi de ovăz, așa că am plecat în căutarea fructelor. Știți cum e atunci când cauți ceva și nu găsești, iar când nu îți trebuie, găsești la tot pasul? Cam așa a fost și cu zmeura pentru această rețetă. N-am găsit-o nicăieri! În schimb, am găsit căpșuni. „Întâlnirea” noastră a fost la fix, pentru că Antonia și-ar fi dorit ca această prăjitură să fie cu căpșuni în loc de zmeură. 

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 40-50g miere
  • 170ml lapte vegetal (cocos cu orez)
  • 2 lg ulei de cocos 
  • 1 banană
  • 180g fulgi de ovăz 
  • 70g făină integrală
  • 1/2 lgță praf de copt
  • 1 lgță scorțișoară
  • vanilie
  • 200g căpșuni

Mod de preparare: 

Pasul 1

În blender, am amestecat ouăle, mierea, laptele vegetal, uleiul de cocos (în stare lichidă) și banana până am obținut o compoziție omogenă. 

Separat, am amestecat ingredientele uscate: fulgii de ovăz (am folosit fulgi mici, subțiri), făina integrală, praful de copt, scorțișoara și vanilia. 

Pasul 2

Într-un bol încăpător, am amestecat compoziția lichidă cu ingredientele uscate și am lăsat compoziția să se odihnească timp de 20-30 de minute. Apoi, am încorporat căpșunile pe care le-am tăiat în 2 sau în 4, în funcție de cât de mari erau. 

Pasul 3

Am uns o tavă (20×20 cm) cu unt de cocos (puteți folosi și unt de origine animală) și am turnat compoziția.  Am încins cuptorul la 180° Celsius și am dat prăjitura la copt timp de aproximativ 30 de minute. 

Gustul a fost minunat, iar textură prăjiturii a fost ușor umedă. Din păcate, o poză mai bună nu a reușit să prindă, pentru că se dorea a fi gustată de îndată ce a ieșit din cuptor.

O puteți servi la desert sau la micul dejun, cu o cană de lapte cald dacă așa vă cade bine. 🙂 Merge perfect și cu unt de arahide și fructe proaspete. 

Poftă bună! 🙂

Alte rețete pentru micul dejun: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *