Voiam să pregătesc o rețetă nouă pentru micul dejun și mi-a venit ideea unei prăjituro-budinci cu zmeură și fulgi de ovăz, așa că am plecat în căutarea fructelor. Știți cum e atunci când cauți ceva și nu găsești, iar când nu îți trebuie, găsești la tot pasul? Cam așa a fost și cu zmeura pentru această rețetă. N-am găsit-o nicăieri! În schimb, am găsit căpșuni. „Întâlnirea” noastră a fost la fix, pentru că Antonia și-ar fi dorit ca această prăjitură să fie cu căpșuni în loc de zmeură. 

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 40-50g miere
  • 170ml lapte vegetal (cocos cu orez)
  • 2 lg ulei de cocos 
  • 1 banană
  • 180g fulgi de ovăz 
  • 70g făină integrală
  • 1/2 lgță praf de copt
  • 1 lgță scorțișoară
  • vanilie
  • 200g căpșuni

Mod de preparare: 

Pasul 1

În blender, am amestecat ouăle, mierea, laptele vegetal, uleiul de cocos (în stare lichidă) și banana până am obținut o compoziție omogenă. 

Separat, am amestecat ingredientele uscate: fulgii de ovăz (am folosit fulgi mici, subțiri), făina integrală, praful de copt, scorțișoara și vanilia. 

Pasul 2

Într-un bol încăpător, am amestecat compoziția lichidă cu ingredientele uscate și am lăsat compoziția să se odihnească timp de 20-30 de minute. Apoi, am încorporat căpșunile pe care le-am tăiat în 2 sau în 4, în funcție de cât de mari erau. 

Pasul 3

Am uns o tavă (20×20 cm) cu unt de cocos (puteți folosi și unt de origine animală) și am turnat compoziția.  Am încins cuptorul la 180° Celsius și am dat prăjitura la copt timp de aproximativ 30 de minute. 

Gustul a fost minunat, iar textură prăjiturii a fost ușor umedă. Din păcate, o poză mai bună nu a reușit să prindă, pentru că se dorea a fi gustată de îndată ce a ieșit din cuptor.

O puteți servi la desert sau la micul dejun, cu o cană de lapte cald dacă așa vă cade bine. 🙂 Merge perfect și cu unt de arahide și fructe proaspete. 

Poftă bună! 🙂

Alte rețete pentru micul dejun: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *