Am văzut online tot felul de variante de coșulețe din fulgi de ovăz. În mare parte, variantele pe care le-am văzut bifează toate criteriile noastre: sunt sănătoase, nutritive, ușor de făcut și versatile. 

Noi avem obiceiul să pregătim biscuiți moi pentru micul dejun, așa le spune Antonia. Biscuiții moi pe care îi servim la micul dejun sunt cu fulgi de ovăz și banană, semințe, stafide, etc., o variantă adaptată (depinde ce avem în casă) a biscuiților cu ovăz și migdale. De această dată, o compoziție similară am folosit pentru coșulețele din ovăz. 

Pentru că dimineața suntem pe repede înainte, coșulețele le-am făcut seara și a doua zi le-am umplut, atâtea câte am mâncat. Restul au rămas pe ziua următoare. Se pot păstra la frigider, într-o caserolă cu capac, sau pe blatul din bucătărie. Ele nu conțin ingrediente de origine animală, așa că nu sunt foarte perisabile. 

 

Ingrediente: 

Pentru coșulețe

  • 210g fulgi de ovăz mici
  • 50g făină de migdale
  • 3 banane medii (320g piure de banane)
  • 1 lgță semințe de chia
  • 100ml lapte vegetal (de cocos cu orez am folosit eu)
  • scorțișoară
  • unt de cocos (opțional – pentru modelarea coșulețelor)

Pentru umplutură

  • mango
  • căpșuni
  • banană
  • afine (pentru ornat)
  • ricotta
  • miere
  • scoțișoară

 

Mod de preparare: 

Pasul 1

Într-un bol încăpător, peste fulgii de ovăz, am pus făina de migdale, bananele făcute piure (le-am zdrobit cu ajutorul unei furculițe), semințele de chia și scorțișoara. Scoațișoara o adăugați în funcție de preferințele voastre. 

 

Pasul 2

Laptele vegetal l-am adăugat treptat. Depinde foarte mult de cât lichid vor absorbi fulgii de ovăz. Eu am folosit în jur de 100ml. 

 

Pasul 3

Am lăsat compoziția să se odihnească timp de aproximativ 10 minute și apoi m-am apucat de modelat coșulețele din ovăz. Pentru fiecare coșuleț am folosit aproximativ o lingură de compoziție. 

Cum coacem coșulețele? 

Aici aveți 2 variante: 

  1. Puteți folosi forme de brioșe din silicon. Aici lucrurile sunt destul de simple. Formele din silicon ar trebui „să ducă” greutatea compoziției cu fulgi de ovăz și materialul ar trebui să fie antiaderent, iar coșulețele să nu se lipească de forme. 
  2. Puteți folosi o tavă de brioșe și hârtie de copt pentru brioșe. Aceasta este varianta pe care am folosit-o eu. Aveți nevoie de o tavă pentru brioșe pentru că hârtiile sunt prea subțiri pentru a susține greutatea compoziției. De asemenea, vă sfătuiesc să ungeți hârtiile pentru brioșe cu ulei pentru a fi siguri că nu le veți dezlipi cu bucăți din coșulețe. 

 

Pasul 4

După ce am modelat coșulețele, le-am dat la copt, în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius, timp de aproximativ 20 de minute. După acest timp, am scos tava din cuptor, am scos coșulețele din forme și le-am lăsat să se răcorească pentru aproximativ 10 minute. Apoi, am dezlipit, cu grijă, hârtiile de brioșe. Cu cât coșulețele sunt mai reci, cu atât hârtiile se dezlipesc mai ușor. 

 

Câteva coșulețe le-am umplut cu ricotta și miere, peste care am adăugat puțină scorțișoară. Celelalte le-am umplut cu smoothie de fructe făcut din mango, banane și căpșuni. 

 

Nu știu să vă spun care au fost mai bune, pentru că ambele variante ne-au plăcut. 🙂 Sper să vă placă și vouă. 

 

 

 

Alte rețete cu fulgi de ovăz: 

Prăjitură cu căpșuni și fulgi de ovăz (fără lactate)

Budincă de banane cu fulgi de ovăz și cireșe (fără zahăr)

Mini checuri cu fructe de pădure și fulgi de ovăz (fără zahăr)

Fursecuri cu ovăz și ciocolată

Prăjitură cu ricotta și stafide (fără zahăr și fără făină)

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

4 Comments on Coșulețe din ovăz umplute cu ricotta și fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *