În calendarul de Advent din acest an, Antonia a avut și această activitate, să facem biscuiți împreună. Trebuia să fie o rețetă nouă, așa că mi-am verificat lista cu preparate pe care vreau să le încerc și m-am oprit la acești biscuiți.

Pe internet, găsiți mai multe variante de cinnamon roll cookies. Eu vă împărtășesc varianta mea. Ca în majoritatea rețetelor pe care le fac, am redus cantitatea de zahăr. De asemenea, am ales să nu decorez biscuiții cu glazură (icing), ci i-am lăsat simpli, în toată splendoarea lor.

M-a bucurat mult feedback-ul alor mei, pentru că știu că este unul sincer și mă ajută să ajustez rețetele care ajung pe blog. Mi-au spus că sunt unii dintre cei mai buni, poate chiar cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut vreodată. Adevărul este că mi-a plăcut și mie ce a ieșit.

Rețeta nu este deloc complicată și are gust de sărbătoare, așa că poate vă doriți să o includeți printre bunătățile pe care le pregătiți de Crăciun. 🙂

Ingrediente: 

Pentru aprox. 20 de biscuiți

  • 110g unt (la temperatura camerei)
  • 80g zahăr
  • 1 ou (la temperatura camerei)
  • 180g făină
  • 1 lgță praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutură

  • 20g unt topit
  • 30g zahăr brun
  • 2 lgțe scorțișoară
  • opțional – 2-3 lg apă/băutură vegetală

Mod de preparare: 

Pasul 1

În bolul mixerului planetar, am amestecat bine untul cu zahărul. Apoi, am adăugat oul, praful de sare și extractul de vanilie.

Pasul 2

Am schimbat accesoriul mixerului (am pus cârligul pentru aluat), am adăugat făina și am lăsat mixerul să meargă, la viteză mică, până s-a format aluatul. L-am adunat într-o bilă pe care am aplatizat-o ușor, l-am învelit în folie alimentară și l-am dat la rece timp de aproximativ o oră.

Dacă vă este mai simplu, puteți pregăti aluatul seara și să coaceți biscuiții a doua zi.

Pasul 3

Am scos aluatul din frigider, am tapetat masa de lucru cu făină și am întins o foaie de aproximativ 30×20 cm. Între timp, am început să mă ocup și de umplutura biscuiților. Am topit untul și l-am amestecat cu zahărul și scorțișoara. Eu folosesc scorţişoară Ceylon. Dacă alegeţi să folosiţi scorţişoară Cassia, sortimentul pe care îl găsim în majoritatea magazinelor din comerţ, atunci poate ar fi bine să puneţi o cantitate mai mică, gustul ei fiind mai pronunţat.

Am întins umplutura pe toată suprafața foii de aluat. În cazul în care umplutura este prea păstoasă și greu de întins, puteți adăuga puțină apă, băutură vegetală ori unt topit. Sfatul meu este să o întindeți cu ajutorul unui cuțit, nu cu dosul lingurii.

Pasul 3

Am rulat foaia de aluat (pe latura lungă) și am transferat ruloul obținut pe o folie alimentară. În folia alimentară l-am mai modelat puțin, să fie uniform. Am strâns capetele și am dat ruloul la congelator timp de 10-15 minute.

După ce întindeți foaia de aluat, trebuie să lucrați destul de repede cu ea, pentru că aluatul se înmoaie și devine mai dificil de manipulat.

Pasul 4

După ce ruloul a stat la congelator, l-am scos din folia alimentară și l-am feliat. Am optat pentru felii groase de aproximativ 1 cm. Aici aveți nevoie de un cuțit bine ascuțit. Feliile de aluat le-am transferat într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 5

Am încins cuptorul la 180° Celsius (fără ventilație, setat să difuzeze căldură sus-jos) și am copt biscuiții, pe treapta din mijloc a cuptorului, timp de aproximativ 20 de minute, până au devenit ușor aurii.

Am scos biscuiții din cuptor, i-am lăsat să se răcorească în tavă vreo 5 minute și apoi i-am transferat pe un grătar unde i-am lăsat să se răcească complet.

Urmând pașii de mai sus, veți obține niște biscuiți fragezi, aspectuoși și aromați.

Sper să fie pe gustul vostru!

Alte rețete de biscuiți:


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

4 Comments on Biscuiți cu scorțișoară (Cinnamon roll cookies)

  1. Sigur ii trecem pe lista de incercat, poate chiar maine. 🙂
    Multumim de reteta si de integrama de Craciun, am imprimat-o deja 🙂

  2. No, pai daca ii musai, atunci am revenit 🙂
    Foarte, foarte buni biscuitii, i-am mancat langa o ciocolata calda. Copiii si sotul au zis ca trebuie sa ii mai facem, dar in portie dubla 🙂
    Integrama le-a placut mult copiiilor, au avut vreo 2-3 dificultati, de ex. ei nu stiau de Laponia si nu le iesea Betleem pentru ca ei stiau ca este si litera h in cuvant. 🙂

    • Ce mă bucur că mi-ai scris! Și mai mult mă bucur că au avut succes biscuiții … și integrama! Am vrut să o fac puțin dificilă, că parcă nu avea farmec dacă era prea simplă. E tricky puțin pt că sunt mai multe scrieri pt Betleem și Iisus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *