Ce faceți cu albușurile care vă rămân de la alte rețete? Vă dau o idee de fursecuri delicioase, cu doar 5 ingrediente: albușuri, cocos, zahăr, vanilie și un praf de sare.

Știu că abia ne apropiem de mijlocul lunii octombrie, dar vă sugerez să vă salvați rețeta pentru sărbători. Mereu rămân albușuri când se bucătărește pentru mese festive. 🙂

Aceste fursecuri ne-au cucerit pe toți 3 și să știți că se fac foarte ușor, așa că îi puteți implica și pe cei mici în prepararea lor.

Ingrediente:

  • 3 albușuri
  • 150g cocos (răzuit) neîndulcit
  • 100g zahăr
  • vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare: 

Pentru aprox. 20 de fursecuri

Pasul 1

În bolul mixerului planetar, albușurile le-am bătut spumă cu praful de sare. Când spuma a început să capete consistență, am adăugat zahărul și am continuat să bat compoziția, la viteză mare, până am obținut o spumă fermă și lucioasă. Spuma este fermă atunci când puteți întoarce bolul cu capul în jos și spuma rămâne în bol, nu se împrăștie pe blatul din bucătărie. 🙂

Pasul 2

Cu ajutorul unei palete de patiserie, am încorporat, cu mișcări lente, cocosul răzuit și vanilia. Aceasta este compoziția pentru fursecuri.

Pasul 3

Bineînțeles, fursecurile nu le veți putea modela cu mâna. Aici aveți 2 opțiuni: puteți așeza compoziția în tavă cu ajutorul unei linguri/lingurițe ori cu poșul. De această dată, eu am ales cea de-a doua variantă.

Am încins cuptorul la 160° Celsius, setat să difuzeze căldură sus-jos. Fursecurile le-am modelat cu ajutorul poșului, într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt, în 2 forme diferite. Aici m-am bazat și pe ajutorul Antoniei.

Fursecurile le-am copt în 2 etape. Întâi, le-am lăsat la 160° Celsius timp de aproximativ 10 minute. Apoi, am coborât temperatura cuptorului la 140° Celsius pentru încă 15-18 minute, până fursecurile mele s-au „bronzat” ușor.

Important de știut!

→ După ce scoateți fursecurile din cuptor, lăsați-le să se răcească. Ele se vor întări în procesul de răcire.

→ Fursecuri cu cocos și bezea vor avea exteriorul ușor crocant și vor fi moi în interior.

→ Le puteți păstra într-o caserolă cu capac. Se vor mai înmuia, dar gustul le va rămâne neschimbat.

Poftă bună!

Voi în ce preparate includeți albușurile care vă rămân de la alte rețete?

Alte rețete de fursecuri și biscuiți: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *