De-a lungul timpului, acești biscuiți i-am făcut în mai multe variante. Sunt soluția la care recurg cel mai des atunci când am albușuri rămase de la vreo rețetă și timp prea puțin să le includ în vreun preparat mai sofisticat. Așadar, dacă aveți 2 albușuri și nu le includeți în vreo omletă (omleta ar fi varianta mai simplă decât biscuiții pe care vi-i propun) și aveți prin casă niște zahăr și nucă, acești biscuiți s-ar putea să fie pe gustul vostru.
Ingrediente:
- 2 albușuri (ale mele au avut 63g)
- 130g nucă măcinată
- 80g zahăr de cocos
- vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Pasul 1
În bolul mixerului planetar, albușurile le-am bătut spumă cu praful de sare. Când spuma a început să prindă consistență, am adăugat zahărul și vanilia. Pentru această rețetă, am optat pentru zahăr de cocos, dar voi puteți folosi zahărul pe care îl preferați. Zahărul de cocos are un gust mai pronunțat și s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Dacă alegeți să folosiți un zahăr cu putere mai mare de îndulcire, vă sfătuiesc să folosiți o cantitate puțin mai mică.
Pasul 2
Am oprit mixerul și am încorporat nuca cu spatula. Între timp, am pus cuptorul la încins, la 170° Celsius, să difuzeze căldură sus-jos.
Biscuiții i-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu folosesc niște planșe din silicon speciale pentru copt pe care le așez în tavă). Aici aveți 2 opțiuni: biscuiții îi puteți modela cu poșul sau îi puteți așeza în tavă cu lingura. Eu am optat pentru varianta cea mai simplă, a doua. Pentru fiecare biscuite, am folosit o lingură de compoziție.
Pasul 3
Am copt biscuiții pe treapta din mijloc a cuptorului, timp de 15 minute (cu cuptorul setat să difuzeze căldură sus-jos). Apoi, am mai adăugat 5-6 minute de coacere la 200° Celsius, cu ventilația pornită.
Când biscuiții au fost copți, am scos tava din cuptor și i-am lăsat să se răcorească vreo 10-15 minute. Încă erau moi și, dacă încercam să-i scot din tavă, se rupeau. După acest timp, cu ajutorul unei palete, i-am transferat pe un grătar și i-am lăsat să se răcească complet.
Din aceste cantități, veți obține 11 biscuiți care bănuiesc că se vor mânca repede, în aceeași zi. 🙂 Sunt ușor crocanți în exterior și moi în interior. Nuca pe care eu am folosit-o nu a fost măcinată fin și mi-a plăcut să simt prin ei bucățele de nucă. De aici și aspectul lor.
Dacă vă rămân biscuiți și pe a doua zi, trebuie să știți că ei se înmoaie și nu își mai păstrează textura crocantă, dar asta nu înseamnă că gustul le este alterat în vreun fel.
Voi în ce rețete includeți albușurile care vă rămân de la alte preparate?
Alte rețete de biscuiți:
- Biscuiți cu portocale și scorțișoară
- Biscuiți cu migdale și lămâie
- Biscuiți pufoși cu lămâie, miere și cocos
- Biscuiți în 2 culori
- Fursecuri cu ovăz și ciocolată
- Fursecuri cu nuci (fără zahăr)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.