Când gătiți prea mulți creveți și nu-i cosumați pe toți la aceeași masă, ce faceți cu ei? Vă dau 2 idei de rețete, cu creveți de pus pe pâine, una mai delicioasă decât cealaltă … Sinceră să fiu, nu mă pot hotărî care dintre aceste variante îmi place mai mult. Vă invit să le încercați și să-mi spuneți care este preferata voastră.
Ingrediente – varianta 1
Pentru 1 porție (o felie de pâine)
- 2 creveți (gătiți cu unt și usturoi)
- 1/2 avocado
- roșii
- ceapă verde
- zeamă de lămâie
- mix de verdețuri italiene
- sare
- fulgi de chili
Într-un bol, am tăiat în bucățele mici creveții, o jumătate de avocado, cam o jumătate de fir de ceapă verde și vreo 2 roșii cherry. Am stropit amestecul din bol cu puțină zeamă de lămâie și l-am condimentat cu verdețuri italiene uscate, sare și fulgi de chili proaspăt râșniți. Am amestecat bunătatea din bol și am pus-o pe o felie de pâine prăjită.
Ingrediente – varianta 2
Pentru 1 porție (o felie de pâine)
- 4-5 creveți (gătiți cu unt și usturoi)
- maioneză
- smântână
- măsline negre
- frunze de pătrunjel
- piper
- sare
Într-un bol, am tăiat creveți în bucățele mici și i-am amestecat cu maioneză și smântână, ambele în proporții egale, cam câte o linguriță din fiecare. Am adăugat felii de măsline negre, sare și piper proaspăt râșnit. S-a servit pe o felie de pâine prăjită.
Simplu și bun, să știți.
Prima variantă este mai fresh, dar nici cea de-a două nu-i de dat la o parte. Pe care v-ar plăcea să o încercați? 🙂
Pe blog, găsiți și alte idei de rețete tartinabile:
- Pate de ficat de pui (rețetă simplă)
- Tartine cu brânză de capră, smochine și miere
- Pastă tartinabilă de conopidă cu brânză și usturoi (fără maioneză)
- Tartine cu salată de ton
- Pastă tartinabilă din ouă fierte
- Pastă de sardine cu ou fiert
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.