Îmi plac ciorbele cu afumătură, recunosc! Gustul de carne afumată, suculentă, îmi aduce aminte de copilărie, în special de mâncărurile bunicii. Eu nu gătesc cu carne afumată la fel de des cum o face ea, dar nici nu-mi refuz această bucurie culinară. 😊

Dacă bunica gătește pe foc, eu mă bucur de inovațiile tehnologice, de aceste oale deștepte care îmi ușurează viața și mă ajută să economisesc timp, o resursă nu tocmai generoasă în zilele noastre. Mai jos, vă las câteva detalii și despre multicooker-ul pe care îl folosesc. Bineînțeles, pentru a vă bucura de ciorba asta cu fasole păstăi nu-i nevoie să aveți musai un multicooker. Ea se poate găti și într-o oală tradițională.

Mai jos, găsiți ingredientele și modul de preparare, cum fac eu ciorba de fasole păstăi cu afumătură. Înainte de a vă da toate detaliile, trebuie să știți că mie îmi plac ciorbele dese, bogate în legume și gust. 😊

Ingrediente:

  • 600g fasole galbenă păstăi
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3 morcovi
  • ½ ardei roșu gras
  • 1 bucată de afumătură (aprox. 150g)
  • 200 ml suc de roșii
  • sare
  • piper
  • mix de legume uscate (cu eticheta curată)
  • 2 – 2,5l apă

+ 2-3 linguri de smântână (opțional)

+ frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

 

Pasul 1

Întâi, m-am ocupat de fasole. Eu am folosit fasole congelată (în mijlocul iernii n-avem de unde să cumpărăm fasole proaspătă) pe care am lăsat-o la decongelat, peste noapte, în frigider. Eu prefer fasolea păstăi galbenă.

Pasul 2

Apoi, m-am ocupat de legume. Le-am curățat, le-am spălat și le-am tăiat în bucățele potrivite. În ciorbe, mie îmi place să tai legumele în cubulețe mici și să toc bine ceapa. Voi le tăiați la dimensiunile pe care le preferați. Am pus fasolea și legumele tăiate în vasul multicooker-ului.

Pasul 3

Am adăugat bucata de afumătură (eu am avut costițe afumate), sosul de roșii, condimentele și apa.

Pasul 4

Am închis capacul, am închis și supapa de aburi și am setat oala pe funcția SOUP pentru 15 minute.

Când programul s-a terminat, am mai lăsat oala 10 minute (să se depresurizeze parțial). Apoi, am deschis supapa de aburi (cu mare grijă) și, în cele din urmă, capacul.

Pasul 5

Am curățat carnea de pe oase și am pus-o înapoi în ciorbă. Dacă este nevoie, potriviți gustul ciorbei cu condimente.

Mie îmi plac ciorbele cu smântână, așa că am dres 2-3 linguri de smântână (am adus smântâna, treptat, într-un bol separat, la temperatura ciorbei) și le-am adăugat în oală. Am adăugat și pătrunjel verde tocat și ciorba mea a fost gata să fie servită.

Cu ajutorul oalei deștepte, cum îmi place mie să-i zic, ciorba mea a fost gata într-un timp foarte scurt. Sper ca rețeta să fie și pe gustul vostru!

Poftă bună!

Alte ciorbe la multicooker: 

Detalii despre Multicooker-ul Express Crock-Pot cu gătire sub presiune

Relația mea cu Crock-Pot datează de prin 2017-2018 când mi-am cumpărat un slow cooker. După slow cooker, multicooker-ul a fost următoarea achiziție (nu mai rețin exact când). Pe lângă faptul că mă ajută să economisesc timp, îmi place pentru că îmi dă posibilitatea să gătesc (foarte ușor) diferite feluri de mâncare prin funcțiile pe care le are, 8 la număr:

  • Rice/Risotto – orezul n-a fost niciodată mai simplu de gătit. De când am multicooker-ul, nu l-am mai gătit în oala cu apă, pe foc.
  • Meat/Stew – nu vă zic cum iese carnea în oala asta. Se topește în gură!
  • Beans/Chilli – aceasta este funcția care mă făcea să fiu sceptică … până am testat-o pentru ciorba de fasole boabe și apoi, pentru iahnia de fasole (care îi place super mult soțului meu).
  • Yogurt – n-am testat încă această funcție.
  • Poultry – cum vă spuneam, indiferent de carne, iese super fragedă gătită la multicooker.
  • Dessert – îmi este mult mai natural să fac deserturi în cuptor, but never say never. 😊
  • Soup – trăiască funcția asta pentru ciorbe făcute în timp record.
  • Manual – cel mai des, o folosesc pentru supa cremă de linte, dar știu că o pot explora mai mult de atât.

Multicooker-ul îmi este de foarte mare ajutor acasă, dar și atunci când mergem la cabană, unde nu am tot confortul de acasă, pentru că are 4 moduri de gătire: gătire rapidă, slow cooking (slow cooker-ul a trecut pe planul 2), saute și gătire la aburi.

Multicooker-ul are ecran digital, un vas detașabil antiaderent cu o capacitate de 5,7l (se estimează că este suficient pentru 6 persoane), grilaj de gătit și capac cu închidere etanș.

Un aspect foarte important (pentru mine), în caz de deteriorare, accesoriile, vasul și capacul, mai exact, se pot achiziționa separat (la fel și în cazul aparatelor de slow cooking). Personal, mi-ar plăcea ca și grilajul de gătit să îl pot cumpăra separat. Atât oala deșteaptă, cât și accesoriile le găsiți aici.

Aveți un multicooker? Ce rețete gătiți cel mai des în această oală?


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *